Atentie, soferi! Politia Rutiera raporteaza gresit pe Waze ca sa-i amendeze pe soferi

Atentie, soferi! Politia Rutiera raporteaza gresit pe Waze ca sa-i amendeze pe soferi
  • Politistii infirma prezenta raportata pe Waze
  • Agentii pun locatii fictive ale echipajelor
Distribuie pe Facebook

Politia Rutiera din Romania a recunoscut ca raporteaza la deruta diverse chestii pe aplicatiile de trafic, gen Waze, astfel incat soferii sa nu-si dea seama cu adevarat unde sunt aparatele de radar sau echipajele care fac opriri in trafic.

Intr-o postare cam aroganta si puerila a unuia din postacii care se ocupa de pagina oficiala de Facebook a Politiei Romane, mentiona faptul ca singura metoda sigura ca sa scapi de amenda este sa respecti legea. Degeaba folosesti aplicatii de tip Waze ca sa vezi unde sunt politistii sau radarele in trafic, pentru ca aceleasi aplicatii sunt folosite si de agenti, care raporteaza la deruta locatiile ca sa-i debusoleze pe soferi, mai adauga postarea oficiala.

Practic, soferii din Romania care sunt mai vitezomani, se bazeaza pe cateva lucruri ca sa scape de amenzile de viteza. Pentru ca romanul e atat de prost, incat pe el il intereseaza sa ramana cu banii in portofel mai mult decat propria siguranta rutiera. Asa ca se bazeaza pe flashurile celor de pe contrasens, pe statiile si discutiile cu "colegul" sau pe aplicatii de trafic. Acestea din urma se pare ca sunt prezente si pe telefoanele agentilor care stau in trafic, raportand chestii eronate.

Mai precis, cand cineva raporteaza ca intr-o anumita locatie este un echipaj, politistii infirma acea raportare si ea dispare de pe aplicatie. Sau raporteaza ca fiind politie in alte zone, iar cand soferii trec pe acolo si vad ca nu este niciun organ, incep sa o calce si sunt opriti mai departe de agentii dintr-o locatie neraportata pe Waze. Mai pe romaneste, nu te mai poti baza nici pe aplicatiile de acest gen, ca poti sa iei amenda foarte usor.

In concluzie, trebuie sa fim de acord cu ce spune politistul de birou care posteaza pe Facebook, foarte buna cunostinta cu d-na ministru Carmen Dan, pe numele sau Petrica. Si anume, ca trebuie sa respecti limitele de viteza daca vrei sa fii sigur ca ramai cu banii in buzunar. Dar nu numai pentru asta, ci si pentru ca tii la siguranta ta si a familiei tale.

Distribuie pe Facebook
mai multe