Au vrut sa-i puna o cutie automata cu 13 rapoarte, dar s-au razgandit in ultima clipa

Au vrut sa-i puna o cutie automata cu 13 rapoarte, dar s-au razgandit in ultima clipa
  • Noul Ranger Raptor ar fi putut avea o cutie automata cu 13 rapoarte
  • Inginerii Ford au opta in cele din urma pentru o transmisie in 10 trepte
  • Sub capota se ascunde o motorizare 2.0 twin-turbodiesel de 213 CP
Distribuie pe Facebook

Prin urmare, noul automobil va ajunge in showroom-uri alaturi de o transmisie automata cu doar zece trepte de viteza. Este vorba despre aceeasi unitate pe care o primesc si clientii celei mai recente generatii a lui F-150 Raptor.

In urma cu numai o singura saptamana, chiar la inceputul acestei luni, Ford publica primele fotografii si informatii oficiale ale modelului Ranger Raptor. Inspirat de F-150 Raptor, noul automobil al companiei americane are o garda la sol generoasa, de 283 de milimetri, si vine la pachet alaturi de o suspensie, plus anvelope speciale.

Sub capota, propulsia este asigurata de un motor twin-turbodiesel cu patru cilindri si capacitatea de doi litri, care dezvolta 213 CP si 500 Nm. De pe lista principalelor atractii nu lipseste, de asemenea, nici sistemul de tractiune integrala - deloc surprinzator daca tinem cont de scopul pentru care aceasta masina a fost creata.

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor

Asemeni modelului F-150 Raptor, sursa de inspiratie a proiectului Ranger Raptor, noul automobil al companiei americane se mai bucura si de o cutie automata cu un numar de zece trepte. Situatia ar fi putut sta insa diferit, daca este sa dam crezare celor spuse de Jamal Hameedi, seful diviziei de performanta (Performance) a Ford.

Potrivit oficialului, inginerii au luat in calcul mai multe optiuni pentru acest departament, fiind facute simulari cu transmisii automate in sapte, noua, dar si 12 ori 13 rapoarte, daca iti vine sa crezi. Asa cum precizam si anterior, razboiul a fost castigat de unitatea cu zece viteze, care va fi oferita in standard in cazul de fata.

La final, despre noul Ranger Raptor mai trebuie precizat si ca nu va fi disponibil la vanzare pe Batranul Continent. Sau, cel putin, nu pentru inceput, primele exemplare ale automobilului companiei americane inspirat de modelul F-150 Rapotor urmand a ajunge pe pietele din regiunea Asia Pacific, potrivit marcii Ford.

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ford Ranger Raptor
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Februarie 2018