Audi ar fi vrut sa construiasca noul A4 pe platforma lui Golf ca sa faca economii de peste un miliard de dolari

Audi ar fi vrut sa construiasca noul A4 pe platforma lui Golf ca sa faca economii de peste un miliard de dolari
  • Audi a vrut sa construiasca noul A4 pe platforma lui Golf
  • Germanii ar fi economisit astfel peste un miliard de dolari
  • Modelul B10 va folosi insa la randul lui arhitectura MLB
Distribuie pe Facebook

In cele din urma, oficialii producatorului auto german au decis sa foloseasca in continuare arhitectura MLB pentru rivalul lui BMW Seria 3 si Mercedes C-Class.

Intr-un material aparut chiar zilele acestea, publicatia Automobile Magazine vorbeste despre cum Audi ar fi vrut sa construiasca urmatoarea generatie a modelului A4 pe aceeasi platforma cu VW Golf.

Planul in cauza, despre care se spune ca a impartit conducerea producatorului auto german in doua tabere distincte, ar fi adus o economie de peste un miliard de dolari la bugetul companiei.

2020 Audi A4

Dupa mai multe discutii in contradictoriu si diferite propuneri in materie de design, s-a ajuns la concluzia ca ar fi mai bine ca rivalul lui BMW Seria 3 si Mercedes C-Class sa foloseasca in continuare arhitectura MLB.

Conform informatiilor obtinute de publicatia Automobile Magazine, urmatoarea generatie a modelului Audi A4 - cunoscuta sub numele de cod B10, va fi lansata pe piata in anul 2022 sau 2023.

Nu va mai fi insa disponibila si intr-o varianta cu plafon retractabil, oficialii producatorului auto german planuind sa uneasca decapotabilele A3 si A5 intr-un produs unic, construit pe platforma lui VW Golf.

Rivalul lui BMW Seria 3 si Mercedes C-Class ar putea fi lasat si fara versiunea A5 Sportback, despre care se spune ca va deveni una si aceeasi cu A7 Sportback din motive de reducere a costurilor.

Soarta modelului A8 este si ea in pericol, din materialul publicat de Automobile Magazine reiesind ca limuzina celor de la Audi fie va prelua arhitectura lui Porsche Panamera, fie va evolua intr-un A9 complet electric.

Revenind la A4, actuala generatie a fost lansata pe piata acum aproximativ patru ani, oficialii producatorului auto german venind cu o versiune imbunatatita in urma cu doar cateva luni.

2020 Audi A4

2020 Audi A4

2020 Audi A4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze 2020 Audi A4
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 August 2019