Audi nu pierde timpul. Inca o dovada ca nemtii pregatesc un RS Q8 de 600 de cai

Audi nu pierde timpul. Inca o dovada ca nemtii pregatesc un RS Q8 de 600 de cai
  • Audi pregateste un RS Q8
  • SUV-ul de performanta a fost prevestit de conceptul Q8 Sport
  • Nemtii au inregistrat denumirea RS Q8 la autoritatile europene
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul german de automobile a inregistrat recent o noua denumire de model la autoritatile competente din Europa. Aceasta are legatura cu SUV-ul de performanta de care am tot auzit in ultimul an.

Oficialii Audi au inteles demult ca SUV-urile de performanta le pot aduce venituri frumusele, tocmai de aceea nu s-au sfiit niciodata sa vorbeasca de lansarea unor astfel de vehicule. Chiar Stephan Winkelmann, directorul diviziei Audi Sport, recunostea recent ca mai multe SUV-uri vor primi in viitorul apropiat tratamentul RS.

Audi Q8 Sport Concept

Fara indoiala, cel mai asteptat dintre acestea este un RS Q8. In urma cu cateva luni, brand-ul din Ingolstadt anunta acest viitor model prin intermediul conceptului Q8 Sport, prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Audi Q8 Sport Concept

Acum, o noua dovada a iesit la suprafata, in contextul in care Audi a depus recent o cerere de marca inregistrata pentru denumirea "RS Q8" la Biroul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala. Potrivit surselor, aceasta este analizata deocamdata de autoritati.

Audi Q8 Sport Concept

Informatiile despre acest nou varf de gama al nemtilor sunt practic inexistente, insa unele voci sustin ca in urmatorii doi ani ar trebui sa putem vedea un prototip aproape finalizat. Cat despre grupul propulsor, cea mai indicata alegere ar fi un V8 de 4.0 litri, biturbo, capabil sa livreze undeva in jurul a 600 de cai putere.

Audi Q8 Sport Concept

Fiind vorba despre un produs al diviziei Audi Sport, tractiunea nu poate fi alta decat cea integrala Quattro, iar transmisia una automata.

Audi Q8 Sport Concept

In urmatorii ani, constructorul german de automobile urmeaza sa-si extinda si mai mult gama de SUV-uri. Acest RS Q8 s-ar putea sa fie lansat peste doi ani, urmand ca pana in 2020 sa facem cunostinta cu noul Q4 si cu doua crossovere care sa poarte emblema E-Tron.

Audi Q8 Sport Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi Q8 Sport Concept
mai multe