Autobuz Otokar, filmat in timp ce scoate fum negru pe evacuare. Explicatiile STB

Autobuz Otokar, filmat in timp ce scoate fum negru pe evacuare. Explicatiile STB
  • Un autobuz Otokar a fost filmat recent scotand fum negru pe evacuare
  • STB a transmis un comunicat de presa prin care explica situatia
Distribuie pe Facebook

Autobuzele Otokar starnesc noi polemici la inceput de an. Un astfel de vehicul a fost surprins de curand in trafic, scotand un nor urias de fum negru pe evacuare.

Noi probleme pentru autobuzele Otokar: un astfel de vehicul, care circula pe traseul liniei 641, a fost surprins la inceput de an in timp ce scotea un nor urias de fum negru pe evacuare. "Euro 6, sigur", se aude pe filmarea care a reusit sa adune intre timp aproape jumatate de milion de vizualizari.

Otokar...STB...euro 6...fara taxe de poluare!!!😡😡😡...Si la euro 4 platim taxe!!!

Posted by Marian Dvm on Tuesday, January 7, 2020

Evenimentul respectiv a reusit sa starneasca inclusiv atentia celor de la STB, care explica ce s-a intamplat, de fapt. Redam integral, mai jos, comunicatul de presa.

"In legatura cu acest caz, STB ne-a trimis o serie de precizari. Informatiile prezentate in articol sunt tendentioase, neconforme cu realitatea si dezinformeaza publicul calator, inducand o stare de disconfort si nesiguranta in randul cetatenilor.

Autobuzele Otokar achizitionate in anul 2018 respecta normele de poluare Euro 6. Aceste vehicule sunt omologate, fiind echipate cu motoare Cummins (autobuzele de 10 si 12 m) si DAF (cele de 18 m). Solutia intalnita la toti fabricantii pentru respectarea normei Euro 6 este aceea de a trata gazele arse printr-un sistem de reducere a oxizilor de azot - SCR - (injectie de solutie apoasa de uree = AdBlue) si filtrare prin filtrul de particule. La toate masinile lansate in ultimii ani, regenerarea filtrului de particule (DPF) se face in mod automat de cate ori este nevoie, fara o conditie prestabilita. Utilizarea vehiculelor in traficul urban face ca acest dispozitiv sa se incarce cu funingine, care trebuie eliberata prin sistemul de evacuare sub forma de cenusa.

Acesta este un sistem european omologat si eliminarea cenusei reprezinta o poluare redusa, mult mai mica decat cea a autoturismului din care a fost filmat procesul de evacuare. STB SA dezavueaza publicarea de informatii false, intr-un mod lipsit total de profesionalism si fara a respecta principiul jurnalistic de a prezenta un punct de vedere de la STB SA in cazul in care sunt publicate informatii referitoare la activitatea desfasurata de aceasta. Modul ridicol de a publica informatii neverificate si corectarea lor ulterioara prin drept la replica nu este caracteristic jurnalismului de calitate".

Acesta este un sistem european omologat şi eliminarea cenuşei reprezintă o poluare redusă, mult mai mică decât cea a autoturismului din care a fost filmat procesul de evacuare. STB SA dezavuează publicarea de informaţii false, într-un mod lipsit total de profesionalism şi fără a respecta principiul jurnalistic de a prezenta un punct de vedere de la STB SA în cazul în care sunt publicate informaţii referitoare la activitatea desfăşurată de aceasta. Modul ridicol de a publica informaţii neverificate şi corectarea lor ulterioară prin drept la replică nu este caracteristic jurnalismului de calitate.

Via Adevarul

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2020