Autoritatile continua sa deschida "cioturi" de autostrada. Alti 13.7 km dati in folosinta in doua zile

Autoritatile continua sa deschida "cioturi" de autostrada. Alti 13.7 km dati in folosinta in doua zile
  • Azi vor fi inaugurati 13.7 km noi de autostrada
  • In 2018, autoritatile au dat in folosinta 51 de km de autostrada
  • In prezent Romania are 798 de km de autostrada
Distribuie pe Facebook

CNAIR a anuntat inaugurarea a doua noi tronsoane de autostrada care fac parte din asa-numita Autostrada Transilvania, sau A3 mai simplu spus. Anul acesta, autoritatile au deschis circulatiei publice 51 de kilometri de sosea de mare viteza.

Dupa o pauza de doi ani in care soferii romani nu au primit nici macar un kilometri de autostrada, dintr-o data autoritatile par sa fie cuprinse de febra soselelor de mare viteza. La finalul lui 2017, ni se promiteau 150 de kilometri de autostrada pentru 2018, dar pana in prezent s-a ajuns doar la 51 de kilometri.

Asta inseamna loturile 3 si 4 din autostrada A10 Sebes-Turda, portiunea de drum de 9 kilometri dintre Gilau si Nadaselu de pe autostrada A3 si cele doua noi "cioturi" de autostrada inaugurati in ultimele doua zile.

Mai exact, CNAIR a receptionat marti lucrarile tronsonului dintre Ungheni si Ogra, cu o lungime de 10.1 kilometri, iar miercuri au receptionat cei 3.6 kilometri care leaga localitatile Ogra si Iernut.

Circulatia rutiera pe cele doua tronsoane urmeaza sa fie deschisa in cursul zilei de azi, astfel ca putem spune ca Romania se poate "lauda" cu inca 13.7 kilometri noi de autostrada si ca distanta dintre Ungheni, Ogra si Iernut poate fi parcursa acum mult mai repede. Inainte, cele trei localitati erau legate doar de Drumul European 60.

Tot in aceasta saptamana este posibil sa fie inagurat si tronsonul de 6.5 kilometri de pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, astfel ca soferii vor avea acces la aceasta sosea de viteza direct din capitala.

Romania are in prezent 798 de kilometri de autostrada si va ajunge la 805 kilometri daca se va deschide si tronsonul de la iesirea din Bucuresti spre Ploiesti.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Decembrie 2018