Avem detalii proaspete despre noul BMW Z4. Cea mai puternica versiune va dezvolta chiar si 385 de cai

Avem detalii proaspete despre noul BMW Z4. Cea mai puternica versiune va dezvolta chiar si 385 de cai
  • M40i va fi cel mai puternic Z4
  • Propulsorul de 3.0 litri turbo va dezvolta 335 de cai
  • Cu pachetul Competition puterea va ajunge la 385 de cai
Distribuie pe Facebook

Potrivit unor surse apropiate brand-ului bavarez, noul BMW Z4 M40i va beneficia de pana la 385 de cai putere. Aceasta va ascunde sub capota un propulsor de 3.0 litri, turbo, disponibil momentan pe 340i.

Cu cateva luni bune ramase pana la debutul oficial, incep sa apara din ce in ce mai multe informatii despre noul BMW Z4. Pana acum stim ca acesta a fost dezvoltat in paralel cu noua Toyota Supra si ca va fi asamblat la uzina Magna Steyr din Austria.

BMW Z4 Concept

Acum a venit timpul sa aflam unele detalii interesante despre cea mai puternica versiune a acestuia, si anume M40i, in contextul in care bavarezii au anuntat deja ca nu intentioneaza sa dezvolte o varianta pur-sange M.

BMW Z4 Concept

Fanii vor trebuie sa se multumeasca cu aceasta, care va beneficia de o unitate turbo de 3.0 litri, disponibila momentan pe 340i. In cazul roadster-ului, aceasta va fi cunoscuta drept "B58M1" si va dezvolta 335 de cai putere in standard. De ce in standard? Ei bine, pentru ca potrivit unor surse apropiate BMW, noul Z4 M40i va avea si o varianta mai puternica.

BMW Z4 Concept

Propulsorul acesteia din urma ar putea avea codul "B5801" si din cate se pare va dezvolta 385 de cai putere, sau mai bine zis, cu 50 mai mult decat varianta obisnuita. Aceasta ultima valoare ar urma sa fie atinsa cel mai probabil cu asa-numitul pachet Competition, care va mai include o evacuare sport, suspensie recalibrata, jante speciale si scaune mai usoare.

BMW Z4 Concept

Insa, unele voci sustin ca ar fi vorba si de standardele de emisii care difera de la piata la piata. Astfel, europenii ar urma sa primeasca versiunea de 335 de cai, in timp ce Statele Unite si celelalte tari mai permisive vor pune la vanzare Z4-le M40i cu 385 de cai putere.

BMW Z4 Concept

Cei care vor dori un Z4 mai cuminte vor putea opta pentru versiunea s20i cu propulsor de 2.0 litri in 4 cilindri, de 180 de cai putere, sau pentru s30i cu acelasi motor turbo, insa de 250 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW Z4 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Octombrie 2017