Baiatul asta pe bicicleta ne-a citit gandurile cu privire la d-na Firea si traficul din Bucuresti

Baiatul asta pe bicicleta ne-a citit gandurile cu privire la d-na Firea si traficul din Bucuresti
Nu e prima oara cand postam clipuri de-ale lui Marius, cel mai cunoscut biciclist din lume. Bine, hai nu din lume, din Europa. Sau nu? Oricum, cert este ca din Romania, cu siguranta. Ne uitam la toate clipurile sale si suntem 100% de acord cu el. Iar un om care face sute de kilometri lunar prin Bucuresti doar cu bicicleta, printre masini, prin aglomeratie, stie cel mai bine cum sta treaba cu traficul capitalei.
Distribuie pe Facebook

Mi-aduc aminte de parca ar fi fost ieri: d-na Firea, inainte de alegeri, jurandu-se cu mana pe inima ca va face RE-VO-LU-TI-E in materie de trafic in cel mult 6 luni de cand va fi aleasa primar al Bucurestiului. Au trecut mai bine de 2 ani, iar traficul a devenit mai aglomerat, mai haotic, mult mai plin de accidente si victime. Solutii sunt cu nemiluita, dar numai pentru cineva care doreste sa faca treaba. Pentru cineva care doar face companii municipale ca sa mulga bugetul public mai usor, solutiile sunt dintre cele mai aberante.

Marius de la BucharestBikeTraffic ne arata direct din trafic cum e treaba in capitala Romaniei. Nu de pe un scaun in fata calculatorului, nu de la biroul de primar, nu dintr-o sala de consiliu. D-na Gabriela Firea de la PSD spunea ca rezolva problema traficului cu urmatoarele masuri:

- bani de carburant pentru cei care vin din zonele periferice cu mai multi pasageri;

- autobuze turcesti Otokar;

- piste de biciclete - momentan, invizibile;

- semafoare intermitente la dreapta;

- investitii masive in centrul de control si monitorizare trafic;

- tramvaie supraterane;

- garduri pentru izolarea sinelor de tramvai;

- statui si monumente de zeci de milioane de Euro.

In afara de pistele pentru biciclete, care erau promise din primul an de mandat, dar am intrat deja in al treilea si ele nu exista, restul masurilor luate de Primaria Bucuresti sub indrumarea Gabrielei Firea sunt absolut penibile, halucinante, jenante, jenibile. Nu e de mirare ca niciun roman intreg la minte care a facut greseala acum 2 ani sa puna stampila de vot pe Firea, nu va mai repeta greseala...

De ce nu se vorbeste de niste masuri reale, care pot reduce aglomeratia din trafic in doar cateva luni? De ce sa nu faci ceva care sa reduca timpul de stat in trafic, pentru ca oamenii care se intorc de la munca sa poata petrece mai mult timp acasa seara cu familia, ambulantele sa ajunga mai repede la caz si la spital, masinile sa consume mai putin si sa le ramana mai multi bani oamenilor, crescand astfel calitatea vietii, de ce sa nu reduci drastic poluarea, facand ca un drum de 40 de minute sa dureze doar 20? Si totul este asa de usor:

- serviciu de ridicare a masinilor parcate neregulamentar care sa lucreze 24/24;

- constructia de parcari prin reducerea spatiului destinat trotuarelor;

- autobuze electrice in locul celor diesel turcesti care se strica de la soare;

- transformarea vechiilor linii CFR dezafectate in bulevarde care sa preia din trafic;

- politisti locali pe teren care sa amendeze soferii care parcheaza neregulamentar;

- trasarea marcajelor rutiere pe toate soselele;

- renuntarea la tramvaie si transformarea sinelor in benzi de circulatie;

- banda dedicata autobuzelor langa trotuar;

- piste de biciclete;

- amenzi mult mai mari pentru parcare neregulamentara.

Dar cui ii pasa sa faca treaba in primaria Bucuresti? Stiti voi, acea primarie care angajeaza pe postul de consilier general un Tudy, Tudor Ionescu, omul care apare in filmulete pe net facand "gioco din mano" in fata oglinzii. Asta da pregatire pentru un post in primaria capitalei!

Distribuie pe Facebook
mai multe