Bicicleta McLaren costa cat o masina noua

Bicicleta McLaren costa cat o masina noua
  • Bicicleta costa $20.000
  • Fiecare bicicleta este fabricata special pentru client
  • Deja exista o lista de asteptare
Distribuie pe Facebook

La fel ca si Porsche, Audi, BMW sau Mercedes-Benz, se pare ca si McLaren a vrut sa aiba propria bicicleta. Si pentru asta a apelat la specialistii de la S-Works care au realizat bicicleta perfecta din fibra de carbon. Cu un pret pe masura.

McLaren a anuntat ca va face o serie de 250 de biciclete construite impreuna cu S-Works, o companie din Statele Unite, pe care le va vinde la un pret destul de piperat. Bicicleta va avea culorile portocaliu si negru, intalnite si pe noul 650S, iar tehnologia si performanta bicicletei o vor transforma chiar intr-un "supercar" al bicicletelor.

Bicicleta poarta numele complet de McLaren S-Works Tarmac si este dedicata mersului pe asfalt. Seamana cu un 650S pe doua roti si se promoveaza ca fiind cea mai rapida bicicleta din lume. Poate si pentru ca are un cadru din fibra de carbon realizat de specialistii in domeniu de la S-Works, din California, care au reusit sa faca un cadru mai usor cu 10% decat bicicleta lor standard, S-Works Tarmac. Mai exact, are o greutate de sub 900 de grame fara echipare.

Bicicleta McLarenBicicleta McLarenBicicleta McLaren

Nu doar cadrul este din carbon. Angrenajul, manerul custom AeroFly si jantele tubulare CLX40 sunt realizate folosind fibra de carbon. In rest, cele mai bune echipamente de pe piata, schimbatoare si roti dintate, sunt folosite pentru bicicleta McLaren. In plus, o vopsea speciala numai pentru cele 250 de exemplare ce se vor fabrica, va face ca aceasta bicicleta sa fie usor de recunoscut in trafic.

Toate bicicletele sunt vopsite in centrul companiei britanice, la Centrul pentru Operatiuni Speciale McLaren din orasul Woking, Surrey din Marea Britanie, in acelasi loc in care este vopsit si supercarul P1. Poate tocmai din aceste motive, bicicleta are un pret de 16.000 de lire sterline, adica vreo 20.000 de dolari. Insa pretul prohibitiv nu i-a speriat pe clienti care deja s-au inscris pe o lista de asteptare. Dar cumpararea unui exemplar nu va fi treaba usoara.

Orice client trebuie sa se inregistreze pe un site special facut pentru acest lucru. Adica trebuie se inscrie, dupa care este contactat de un reprezentant S-Works pentru a se programa o sesiune de masurare a corpului, numita "Body Geometry Fit Session", deoarece fiecare exemplar este facut custom si vine impreuna cu o casca McLaren din carbon si pantofi S-Works. In total, doar 250 de exemplare vor fi facute iar inscrierile pentru a cumpara unul din ele se termina pe 31 iulie.

Bicicleta McLarenBicicleta McLarenBicicleta McLaren

Bicicleta McLaren

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Bicicleta McLaren
mai multe