Big Brother-ul din parcare - IBM vrea sa monitorizeze soferii

Big Brother-ul din parcare - IBM vrea sa monitorizeze soferii
IBM va incepe testarea unui nou sistem de monitorizare a parcarilor. Sistemul va permite autoritatilor locale (momentan celor din Statele Unite) sa colecteze mai multi bani la bugete, dar va reprezenta si un sprijin pentru soferii care cauta disperati un loc de parcare in orasele care devin din ce in ce mai aglomerate.
Distribuie pe Facebook
Gigantul IBM si Streetline (o companie din San Francisco ce produce senzori) vor demara testele noului sistem de monitorizare printr-o aplicatie dedicata posesosorilor de iPhone si telefoane cu Android. Sistemul este compus, in principal, din senzorii Streetline care vor trimite catre telefoanele soferilor locatiile unde pot gasi un loc de parcare liber, dar vor verifica, in acelasi timp, si daca soferul isi plateste parcarea (achitarea se face tot prin telefonul mobil), scrie presa internationala.
Pe langa faptul ca soferii vor putea fi ghidati catre locul de parcare liber, marele beneficiar al acestui proiect va fi autoritatea locala unde va fi implementat sistemul. Municipalitatile vor putea vedea care sunt cele mai aglomerate artere din oras in timp real, dar, mai important, vor incasa mai multi bani pentru ca soferii nu vor mai putea "omite" sa-si plateasca parcarea.


Distribuie pe Facebook
mai multe