BMW da startul sezonului de sailing in Romania

BMW da startul sezonului de sailing in Romania
BMW continua parteneriatul cu Offshore Yachting Championship Romania si in 2012. Programul de competitii este deschis de o cursa cu traditie - Black Sea International Regatta, singura regata care se desfasoara intre doua tari cu iesire la Marea Neagra.
Distribuie pe Facebook
Ca si anul trecut, marele premiu al campionatului este participarea in Finala Mondiala BMW Sailing Cup, cea mai mare competitie de sailing dedicata sportivilor amatori. La inceput de iunie, echipajul castigator de anul trecut va reprezenta pentru prima oara Romania la Finala Mondiala BMW Sailing Cup alaturi de Austria, Germania, Italia, Noua Zeelanda, Portugalia, Spania si Turcia.
Incepand cu 2008, echipaje din Romania, Bulgaria, Ucraina, Italia, Marea Britanie si Turcia au concurat in Black Sea International Regatta. Aceasta este singura competitie de yachting offshore desfasurata in apele a doua tari de la Marea Neagra. A cincea editie va demara pe 24 mai, in Varna, Bulgaria si se va incheia pe 27 mai in Mangalia. Prima zi de competitie Black Sea International Regatta va debuta cu cursele inshore la Varna pe 25 mai, castigatorul primind Grand Mall Varna Cup. Pe 26 mai are loc cursa offshore Varna - Mangalia, totalizand 70 de mile nautice. Regata va fi incheiata de cursele offshore din Mangalia pe 27 mai.
Black Sea International Regatta este prima competitie din cele patru programate in acest an in cadrul BMW Offshore Yachting Championship Romania. Ca si anul precedent, marele premiu este participarea in Finala Mondiala BMW Sailing Cup, cea mai mare competitie de sailing destinata sportivilor amatori.
In perioada 30 mai - 2 iunie are loc Finala Mondiala BMW Sailing Cup 2012 in Istanbul. Echipajul Simina, castigatorul BMW Offshore Yachting Championship Romania de anul trecut, va reprezenta pentru prima data Romania la aceasta competitie, cea mai mare de acest gen dedicata sportivilor amatori si cu participanti din sapte tari de pe doua continente.
Black Sea Virtual Race
Parteneriatul BMW Romania si Yacht Club Romania, organizatorii campionatului, ofera inca o premiera pasionatilor de sailing. Odata cu debutul Black Sea International Regatta are startul si Black Sea Virtual Race. Este vorba de o competitie de sailing on-line care foloseste o aplicatia sailonline.org pentru o simulare real-time deosebit de complexa care foloseste conditii meteo reale. Barca oficiala a competitiei va fi Soto 30 One Design, un yacht compact, rapid si deosebit de agil, pentru o cursa dinamica si disputata. Deja au fost atrasi participanti din peste 40 de tari care concureaza pentru premiile oferite de BMW Group Romania - produse din colectia BMW Yacht Sport.
Competitia propune o cursa de-a lungul Marii Negre care va avea trei etape:
1. Varna (Bulgaria) - Mangalia (Romania)
2. Mangalia - Odessa (Ucraina) - Sevastopol (Crimeea)
3. Sevastopol - Yalta (Ucraina) - Sochi (Rusia) - Batumi (Georgia) - Trabzon (Turcia) - Istanbul (Turcia)
Inscrierea la Black Sea Virtual Race se face gratuit pe www.bsosa.com.
BMW Sail Racing Academy
BMW Sail Racing Academy urmeaza sa ia startul in luna iunie. Este vorba de un program de training de sailing, un proiect de anvergura care reuneste Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Romania. Se doreste formarea unor grupe nationale de 12 participanti pentru programe de training de trei zile care urmeaza sa se desfasoare in Portoroz, Slovenia, pe yacht-uri ELAN 210.
Inscrierile in program se vor putea face on-line prin intermediul unui site dedicat incepand cu luna iunie.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Mai 2012