BMW extinde gama de modele M. Bavarezii lanseaza pentru prima data aceasta masina

BMW extinde gama de modele M. Bavarezii lanseaza pentru prima data aceasta masina
  • BMW ar urma sa lanseze un M4 Gran Coupe
  • Debutul este programat pentru 2022
  • Acest tip de caroserie s-a dovedit a fi de succes
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, BMW ar urma sa lanseze in 2022 o versiune de performanta M pentru modelul Seria 4 Gran Coupe. Decizia ar fi fost luata datorita succesului de care se bucura aceasta versiune de caroserie.

In 2013, BMW a luat decizia sa desparta Seria 3 in doua. Versiunea sedan si break a pastrat denumirea Seria 3 iar variantele Coupe si Cabrio au fost redenumite Seria 4.

Intre timp, clientii au dezvoltat o afinitate pentru caroseriile de tip sedan cu alura de coupe. Cum rivalii au lansat astfel de modele, bavarezii nu au avut alta solutie decat sa prezinte publicului larg, in 2014, modelul Seria 4 Gran Coupe.

Pariul s-a dovedit castigator. Vanzarile au intrecut asteptarile mai marilor companiei, cifrele aratand ca circa 50% dintre clientii care au cumparat un Seria 4 au optat pentru versiunea Gran Coupe.

Tocmai de aceea, oficialii BMW se gandesc acum sa lanseze si o versiune M4 Gran Coupe. Potrivit unor surse apropiate companiei din Munchen, noul membru al familiei M ar urma sa fie lansat pe piata in 2022. Rivalul direct? Audi RS5 Sportback.

In ceea ce priveste motorul, acesta ar urma sa fie preluat de la M4 Cabrio si Coupe, adica unitatea de 3.0 litri, cu sase cilindri, care dezvolta 480 de cai putere sau 510 daca ne referim la versiunea Competition.

Prototipurile noii generatii BMW Seria 4 au tot fost surprinse in teste iar lansarea oficiala al urma sa aiba loc in luna iulie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Mai 2020