BMW Group anunta schimbari strategice in structura Consiliului Director

BMW Group anunta schimbari strategice in structura Consiliului Director
Draeger devine directorul retelei de achizitii si furnizori. Diess va conduce divizia cercetare si dezvoltare. Robertson va fi responsabil de vanzari si marketing, precum si retail viitor. Kruger responsabil MINI, Rolls-Royce si Motorrad. Caina-Andree se alatura Consiliului Director BMW Group ca director de resurse umane.
Distribuie pe Facebook
BMW Group va trece printr-un proces de realiniere strategica a structurii Consiliului Director, schimbari care vor intra in vigoare la 1 aprilie 2012. "Avem nevoie de o organizatie care sa poata gestiona complexitatea in crestere a actiunilor noastre, astfel incat BMW Group sa se mentina pe un traseu de succes si in viitor", a declarat Dr.-Ing. Norbert Reithofer, presedintele Consiliului Director BMW AG, marti, la Munchen.
Unele structuri si responsabilitati din cadrul Consiliului Director vor fi revizuite. Membri in Consiliul Director, Dr.-Ing. Klaus Draeger - anterior director al diviziei de cercetare si dezvoltare - si Dr.-Ing. Herbert Diess - director al retelei de achizitii si furnizori - vor face schimb de roluri: Diess va prelua responsabilitatile diviziei de cercetare si dezvoltare in cadrul Consiliului Director, iar Draeger va fi responsabil de divizia de achizitii.
Ian Robertson va fi responsabil pentru marketing si vanzari pentru marca BMW si subbrandurile sale, BMW M si BMW i, precum si pentru canalele de distributie ale BMW Group.
Harald Kruger isi va pastra rolul de membru al Consiliului Director, cu responsabilitati in domeniul resurselor umane, si isi va continua rolul de director pentru relatii de munca pana la 30 iunie 2012. In plus, el va conduce divizia nou infiintata cu responsabilitati pentru MINI, Rolls-Royce si BMW Motorrad, inclusiv liniile de productie si activitatile de marketing si vanzari ale fiecarei marci. De asemenea, el va coordona activitatea aftersales BMW Group, aflata in dezvoltare, care reprezinta un pilon important in cadrul "Strategy Number ONE".
Cu incepere de la 1 iulie 2012, Milagros Caina-Andree va prelua responsabilitatile diviziei de resurse umane a BMW Group si rolul de director pentru relatii de munca. In prezent, ea ocupa postul de director de resurse umane in cadrul diviziei de transport si logistica a Deutsche Bahn Group si membru in Consiliul Director, pentru resurse umane, la Schenker AG.
"Toti membrii Consiliului Director BMW AG au avut rezultate excelente in activitatea lor de-a lungul ultimilor ani. Ne pretuim directorii intr-o maniera globala si printr-o varietate de experiente in care si-au dovedit calitatile in diferite sectoare ale companiei", a declarat presedintele Consiliului De Administratie BMW AG, Prof. Dr.-Ing. Joachim Milberg, la finalul unei sedinte cu Consiliului de Administratie, ce a avut loc marti (6 martie 2012), la Munchen.
"Suntem incantati ca doamna Caina-Andree se va alatura BMW Group, fiind o persoana care, de-a lungul carierei, a cunoscut un succesul deosebit in diferite companii si domenii. Dra. Caina-Andree va aduce in BMW Group experienta vasta in resursele umane", a completat Prof. Milberg.

Diviziile de finante si productie nu vor suferi nici un fel de modificari. Membri in Consiliul Director BMW Group, Dr. Friedrich Eichiner si Frank-Peter Arndt isi vor pastra responsabilitatile avute in actualele posturi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 Martie 2012