BMW Group si Toyota au stabilit extinderea colaborarii intre cele doua companii

BMW Group si Toyota au stabilit extinderea colaborarii intre cele doua companii
Cele doua companii au semnat un Memorandum de Intelegere pentru dezvoltarea a patru directii de colaborare.
Distribuie pe Facebook

Akio Toyoda, Presedintele Toyota Motor Corporation (TMC) s-a intalnit astazi cu Norbert Reithofer, Presedintele Consiliului Director BMW AG, la sediul BMW Group din Munchen pentru a anunta extinderea colaborarii semnata in Decembrie, anul trecut.

Cele doua companii au semnat un memorandum care urmareste dezvoltarea unei colaborari strategice pe termen lung pe patru directii: dezvoltarea comuna a sistemului de propulsie cu hidrogen cu pila de combustie, dezvoltarea comuna a unei arhitecturi si componente pentru un viitor automobil sport, colaborare in domeniul propulsiei electrice si cercetare comuna in dezvoltarea de tehnologii ultrausoare.

Tot astazi, Norbert Reithofer si Akio Toyoda au semnat o declaratie pentru a reconfirma intentia celor doua companii pentru intarirea colaborarii strategice pe termen lung.
Reithofer: "Urmarim sa ne intarim pozitia competitiva in ceea ce priveste dezvoltarea de tehnologii sustenabile. Toyota si BMW Group impart aceeasi viziune strategica a unei mobilitatii individuale durabile. Prin aceasta colaborare avem cele mai bune perspective pentru ambele companii sa ramana lider in segmentele pe care le reprezinta in ceea ce priveste inovatia si dezvoltarea durabila."
Toyoda: "BMW si Toyota doresc sa construiasca automobile tot mai bune. Ne respectam reciproc. Si consider ca aceast lucru este demonstrat prin acest nou pas in colaborarea noastra la sase luni de la prima intelegere. Toyota are o pozitie puternica in ceea ce priveste tehnologiile hibride si sistemele cu pila de combustie. Pe de alta parte, consider ca puterea BMW sta in dezvoltarea automobilelor sportive. Sunt entuziasmat gandindu-ma la rezultatele acestei colaborari."

In martie 2012, BMW Group si TMC au semnat un angajament de colaborare in domeniul cercetarii bateriilor litiu-ion. Suplimentar, BMW Group si Toyota Motor Europe au semnat un contract prin care BMW Group va furniza propulsoare diesel ultraeficiente de 1,6 si 2,0 litri incepand cu anul 2014.

Distribuie pe Facebook
mai multe