BMW i3 ar putea deveni parintele masinii Apple

BMW i3 ar putea deveni parintele masinii Apple
  • Masina Apple ar putea avea la baza modelul BMW i3
  • Americanii sunt interesati de sasiul acestuia din CFRP
  • Debutul oficial a fost programat pentru 2019 - 2020
Distribuie pe Facebook

Este din ce in ce mai sigur si evident faptul ca Apple lucreaza la dezvoltarea unui autoturism. Daca Google poate, ei de ce n-ar face-o?

Zvonurile circula repede, iar pe aceasta tema sunt si destul de numeroase. Din pacate, gigantul american din Cupertino nu a dat inca publicitatii un comunicat cu privire la planurile sale, insa curiosii au reusit sa mai smulga din stanga, din dreapta, cate-o informatie neoficiala.

Unul dintre cele mai controversate si totodata mai interesante astfel de zvonuri este acela ca noul BMW i3 ar putea constitui baza masinii pe care o va construi Apple. Si cum detaliile oficiale sunt aproape inexistente, o asemenea speculatie a devenit de interes mondial.

Informatii neoficiale cu privire la un hibrid Apple - BMW

Singurul lucru pe care il stim sigur cu privire la colaborarea dintre Apple si BMW este acela ca marea companie fondata de Steve Jobs isi doreste cu orice pret sa intre pe piata automobilelor si intentioneaza sa faca asta asociindu-se cu un personaj cheie al industriei, caracterizat prin traditie si expertiza in acest sens.

De cateva zile, a devenit cunoscut si faptul ca un fost angajat Fiat care s-a ocupat in cadrul companiei de verificarile de siguranta si calitate s-a angajat de curand la compania din Cupertino; sursele nu stiu inca ce functie ocupa acesta, insa indiciile sunt destul de clare.

Revista Manager Magazin a dezvaluit, la randul sau, publicului faptul ca tratativele de colaborare dintre BMW si Apple nu sunt simple zvonuri. Alte publicatii auto sau de afaceri au mentionat si ele intalnirea de la inceputul lunii iulie a lui Tim Cook si a altui senior Apple cu directorii executivi ai BMW, care a avut loc la Leipzig si a fost organizata cu scopul unei vizite la cea mai recenta linie de productie a bavarezilor, linia pentru i3.

Se pare ca gigantul american din Cupertino este interesat in special de acest model electric, care va constitui, probabil, baza propriului automobil. Nu vom avea insa nici o certitudine prea curand, intrucat se estimeaza ca masina Apple va fi lansata pe piata abia peste 4 - 5 ani.

De ce tocmai BMW i3?

BMW are pana acum in portofoliu o singura masina electrica. Modelul i3 vine cu o autonomie de 130 km, iar sasiul sau este atat cel mai mic, cat si cel mai maleabil si cu potential de a fi adaptat.

Tocmai acest sasiu este de interes pentru Apple, care vrea sa inoveze prin adaptarea sa si prin asocierea cu elemente complementare de ultima generatie. Compania americana n-ar fi prima care foloseste o arhitectura preluata de la un adevarat specialist cu renume in industria auto, numeroase branduri optand pentru aceasta varianta destul de sigura atat in ceea ce priveste calitatea, cat si strategia de marketing si de castigare a increderii potentialilor cumparatori.

Dar de ce i3? Unii dintre voi l-ati vazut deja pe sosele si, sceptici sau nu, trebuie sa recunoasteti ca are cu ce se lauda. In primul rand, faptul ca o companie recunoscuta pentru masinile sale puternice s-a-ncumetat sa construiasca o masina integral electrica, este o garantie a capacitatilor acesteia din urma.

Micul BMW atinge, in mod deloc surprinzator, viteza de 50 km/h in doar 3,5 secunde. Acest fapt se datoreaza nu doar performantelor si experientei precedente a companiei, dar si noii tehnologii eDrive.

Inca un lucru cu care se poate lauda i3 este acela ca fundatia sa este construita dintr-un plastic ranforsat cu fibra de carbon, material la fel de puternic precum otelul, dar care cantareste de doua ori mai putin decat acesta.

Ce-nseamna acest lucru? In primul rand, faptul ca accelerarea nu este ingreunata de greutatea masinii, ca masina poate fi manevrata cu usurinta si ca are parte de o mobilitate sporita fata de automobilele construite din materiale clasice. Cu asa caracteristici, nu putea fi ignorata de catre marele Apple.

Cert este ca daca aceasta colaborare se va materializa, Apple va deveni o reala amenintare si pentru industria auto. La urma urmei, o asociere cu BMW nu poate fi decat de bun augur, nu-i asa?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2015