BMW ramane fara singurul supercar din gama. Productia lui i8 oprita definitiv in luna aprilie

  • Productia va fi oprita in luna aprilie
  • i8 a fost lansat in 2013 la Frankfurt
  • In decembrie 2019 a fost comercialziat exemplarul cu numarul 20.000
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a confirmat oprirea productiei modelului i8. Ultimul exemplar al super masinii cu motor central si sasiu din carbon va parasi linia de asamblare la mijlocul lunii aprilie.

In 1978, BMW lansa primul sau supercar, sau in traducere libera o masina sport cu motor pozitionat central. Este vorba despre legendarul M1, cu care bavarezii au si participat la curse si care, la initiativa lui Jochen Neerpasch, a si avut propriul sau campionat.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

Productia acestui model emblematic a luat sfarsit in 1981 si pana in 2014 BMW nu a mai avut vreun supercar in gama. Totul s-a schimbat odata cu lansarea lui i8, o super masina cu sistem de propulsie plug-in hybrid, apreciata de critici, care s-a comercializat in peste 20.000 de exemplare.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

In toamna anului trecut, producatorul din Munchen lansa o editie speciala pentru i8, botezata Ultimate Sophisto, care ii anunta de fapt finalul carierei. Dupa multe zvonuri, aparute in mediul online, BMW a confirmat acum ca ultimul exemplar i8 va parasi linia de asamblare la mijlocul lunii aprilie.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

Versiunea de productie a debutat oficial in 2013, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, iar un an mai tarziu a avut loc lansarea comerciala. In 2018, BMW i8 a primit un facelift care a si crescut puterea sistemul de propulsie plug-in hybrid.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

Daca initial motorul de 1.5 litri turbo, cu trei cilindri, si unitatea electrica dezvoltau impreuna 362 CP si 570 Nm cuplu, versiunea imbunatatita a beneficiat de un mic surplus in dreptul cailor putere care au ajuns la 374. Cuplul a ramas insa neschimbat.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze BMW i8 Ultimate Sophisto Edition
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Martie 2020