BMW recheama in service 1.6 milioane de masini, iar 7.200 sunt din Romania. Defectiunea poate conduce la incendii

BMW recheama in service 1.6 milioane de masini, iar 7.200 sunt din Romania. Defectiunea poate conduce la incendii
  • BMW recheama in service 1.6 milioane de masini diesel
  • 7.200 dintre ele sunt din Romania
  • Defectiunea poate conduce, in cazuri extrem de rare, la incendii
Distribuie pe Facebook

Ce-i drept, acest lucru s-ar putea intampla in cazuri extrem de rare, insa BMW vrea sa evite orice incident care pot sa ii puna clientii in pericol. Cei afectati de campania de verificare vor fi contactati individual pentru programarea vizitei in service.

Dupa o suspiciune ca ar putea exista probleme in cazul anumitor modele la sistemul care face posibila recircularea gazelor rezultate in urma arderii in galeria de admisie, constructorul bavarez de automobile a anuntat o rechemare in service in vara acestui an. 480.000 de unitati diesel de pe teritoriul Europei si al Asiei erau afectate de aceasta problema.

Acum, dupa mai multe investigatii, BMW a decis sa extinda campania de verificari tehnice la aproximativ 1.6 milioane de masini diesel, dintre care 7.200 comercializate pe piata din Romania. Exemplarele afectate de aceasta defectiune, care in cazuri extrem de rare poate conduce chiar la incendii, sunt fabricate intre august 2010 si august 2017.

Reprezentantii companiei nu au precizat acum care sunt aceste modele afectate de extinderea campaniei, insa in luna august lista includea modele precum Seria 3, 4, 5, 6 si 7, dar si SUV-urile X3, X4, X5 si X6 echipate cu motoare diesel cu 4 sau 6 cilindri.

"Grupul BMW a analizat cazuri individuale care nu erau incluse in campaniile tehnice initiale. Aceste cazuri individuale nu prezinta un risc semnificativ pentru clientii nostri. Cu toate acestea, Grupul BMW a decis sa reduca chiar si acest risc minor prin extinderea campaniilor tehnice," se arata in comunicatul de presa emis de BMW.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, toti clientii afectati de campania de verificare, inclusiv cei din Romania, vor fi contactati individual pentru programarea vizitei in service.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2018