BMW si McLaren isi unesc fortele pentru motorul viitorului

BMW si McLaren isi unesc fortele pentru motorul viitorului
  • BMW si McLaren au incheiat un parteneriat tehnic
  • Cei doi constructori vor sa dezvolte noi tehnologii de combustie
  • Acestea se vor regasi in viitoarele motoare ale modelelor lor
Distribuie pe Facebook

BMW si McLaren au anuntat semnarea unui parteneriat tehnic, in cadrul caruia vor dezvolta tehnologii care sa imbunatateasca propulsoarele viitorului. Cei doi constructori de automobile nu sunt la primul acord de acest fel.

In anii '90, englezii de la McLaren cautau un propulsor potrivit pentru legendarul F1, iar dupa ce Honda a refuzat propunerea, omul din spatele acestei masini, Gordon Murray, a inceput discutiile cu nemtii de la BMW.

Motorul McLaren-ului F1

Divizia de motorsport BMW M, condusa pe atunci de expertul in motoare Paul Rosche, a fost de acord cu propunerea englezilor, si le-a construit special acestora un motor V12 de 6.1 litri, care sa propulseze masina care in 1998 dobora recordul mondial de viteza.

La aproape mai bine de 25 de ani de la acel moment, BMW si McLaren tocmai au anuntat un nou parteneriat tehnic, prin care isi propun sa imbunatateasca tehnologia motoarelor. Mai exact, cei doi giganti vor cauta metode pentru a dezvolta propulsoare cu putere mai mare, insa cu aceeasi capacitate ca in prezent.

Motorul McLaren-ului F1

Atat nemtii cat si englezii intentioneaza sa foloseasca aceste tehnologii in viitoarele motoare ale modelelor lor, iar termenul setat a fost anul 2020. In timp ce BMW, McLaren si alti furnizori implicati in proiect vor contribui cu 14 milioane de lire sterline, o alta suma identica va veni din partea guvernului britanic.

Purtatorul de cuvant al BMW a declarat ca "Suntem multumiti ca facem parte din acest proiect. BMW si McLaren au o reputatie exceptionala pentru construirea celor mai bune motoare. In acest proiect, partenerii vor dezvolta impreuna o noua tehnologie de combustie."

Motorul McLaren-ului F1

In paralel cu acest parteneriat, McLaren va continua sa dezvolte independent propriile sale motoare, insa progresele facute in cadrul acestui proiect ii vor ajuta pe englezi sa-si imbunatateasca si mai mult trenurile de rulare.

Distribuie pe Facebook
mai multe