Bucurestiul, cel mai aglomerat oras din Europa si al cincilea din lume

Bucurestiul, cel mai aglomerat oras din Europa si al cincilea din lume
  • TomTom a realizat un top al celor mai aglomerate orase din lume
  • Bucurestiul s-a situat pe locul 5, in fata unor metropole precum Istanbul, Rio de Janeiro sau Beijing
  • Capitala Romaniei este cel mai aglomerat oras din Europa
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui raport pentru anul 2016 publicat de producatorul de sisteme de navigatie prin satelit TomTom, Bucurestiul este cel mai aglomerat oras din Europa, si al cincilea din lume. Astfel, capitala Romaniei a depasit orase precum Paris sau Londra, care se afla pe locurile 35, respectiv 25.

Cei care au fost cel putin o data in Bucuresti stiu ca traficul este un adevarat cosmar, mai ales la orele de varf. In capitala Romaniei, in anul 2017, ajungi sa faci 3 kilometri in 30 de minute (asta daca esti norocos), bulevardele cu mai multe benzi de circulatie sunt "parcarea privata" a mai multor soferi care cred ca daca pun avariile pot opri oriunde iar semafoarele sunt sincronizate parca de un om beat si orb pe deasupra.

In fiecare an, unul dintre cei mai mari producatori de sisteme de navigatie prin satelit, TomTom, publica un raport al celor mai aglomerate orase din lume. Anul trecut, Bucurestiul s-a situat pe locul 5, cu un nivel de congestie de 50%, cu 7% mai mult decat in 2015. Raportul arata ca bucurestenii petrec in trafic cu 90% mai mult in cursul diminetii si cu 98% pe parcursul serilor, decat daca traficul ar fi unul normal.

Cu alte cuvinte, soferii din capitala petrec in medie cu 57 de minute pe zi mai mult in trafic si ajung sa piarda 218 ore pe an.

Avand in vedere ca in fata Bucurestiului se afla Mexico City, Bangkok, Jakarta si Chongqing, capitala noastra este totodata si cel mai aglomerat oras din Europa. In topul 10 mai intra Istanbul, Chengdu, Rio de Janeiro, Tainan si Beijing.

Masurile dure luate in ultimii ani in ceea ce priveste poluarea se vede in cazul mai multor capitale europene, printre care Paris si Londra. Cele doua metropole se situeaza doar pe locurile 35, respectiv 25 in acest top realizat de americanii de la TomTom.

La noi insa, promisiunile intrec realizarile. Avem bulevarde cu benzi unice pentru transportul in comun, pasaje supraterane si cate si mai cate. Dar, pe hartie. Daca o tinem tot asa, anul viitor mai urcam cateva pozitii, cine stie, poate chiar pe podium.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Februarie 2017