Bucurestiul nu mai scapa de rable. Firea renunta pe ultima suta de metri la taxa Oxigen

Bucurestiul nu mai scapa de rable. Firea renunta pe ultima suta de metri la taxa Oxigen
  • Firea renunta la taxa Oxigen
  • Anuntul a fost facut astazi
  • Primaria va da inapoi 76000 euro
Distribuie pe Facebook

Persoanele care au achizitionat vinieta isi vor primi banii inapoi, a declarat primarul general al Capitalei.

Cu mai putin de o saptamana ramasa pana la aplicarea primelor amenzi si dupa ce a fost instalata o parte dintre indicatoare si camere, Firea a propus renuntarea la taxa Oxigen. Decizia a fost luata in urma unui sondaj online, in urma caruia marea majoritate a celor care au raspuns a cerut renuntarea la aceasta vinieta.

”Vrem mai multe autoturisme in trafic? Se pare ca da. Vrem sa avem mai multe masini poluante in trafic? Se pare ca da. Aceasta consultare populara a relevat un raspuns foarte clar, cetatenii resping ideea de restrictie si vinieta ecologica. Noi in acest moment nu suntem dispusi sa fim de acord cu o masura care a avut succes in toata Europa”, a declarat primarul general al Capitalei.

Firea a dezvaluit si ce se va intampla cu persoanele care au platit deja taxa Oxigen. "Decizia se va transforma intr-o hotarare de Consiliu General in luna martie si decizia este ca renunt la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu insemna ca vom renunta. Nu abandonez proiectul Oxigen fiindca el cuprinde mai multe proiecte, plantarea de copaci, achizitionarea de masini mai putin poluante, piste de biciclete, verificarea santierelor poluante, strazi, poduri pasaje. Circa 1600 de bucuresteni au achizitionat vinieta, in total 76.000 de euro, toti isi vor primi banii inapoi”.

Intr-un final, primarul general al Capitalei a mai afirmat si ca nu va introduce inapoi taxa Oxigen in cazul in care va castiga un nou mandat. Cat despre ce se va intampla cu camerele video si indicatoarele montate pentru a delimita zona ZACA, acest lucru se va discuta in cadrul CGMB.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Februarie 2020