Bugetul autostrazii Targu Mures - Iasi, micsorat de CNADNR

Bugetul autostrazii Targu Mures - Iasi, micsorat de CNADNR
Bugetul aproximativ alocat autostrazii Targu Mures - Iasi va fi micsorat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Ministerul Finantelor Publice si CNADNR au sesizat ca valoarea costurilor variabile ale constructiei, care variaza intre 11 si 60 de milioane/km, sunt foarte mari si trebuie sa fie reduse.
Distribuie pe Facebook
Chiar daca autostrada strabate un traseu dificil montan, cu multe poduri, podete si viaducte, CNADNR a decis sa contracteze servicii de expertiza tehnica si financiara pentru reducerea costurilor necesare pentru constructia autostrazii Targu Mures - Iasi.
Un comunicat de presa emis de Compania Nationala de Autostrazi anunta ca, dupa incheierea traseului si stabilirea costurilor de implementare, vor fi cautate alte surse de finantare pentru lucrare, altele decat bugetul de stat.
Viitoarea autostrada care leaga orasele Targu Mures si Iasi urmeaza sa fie impartita in 3 tronsoane: Targu Mures - Ditrau (92,1 km), Ditrau - Targu Neamt (118,8 km) si Targu Neamt - Iasi (78 km). Costurile estimate pentru cele 3 bucati de drum sunt de 2,12 miliarde de euro, 4.25 miliarde de euro si 2, 52 miliarde de euro.
Astfel, intreaga autostrada de 290 km insumeaza un cost de circa 9 miliarde de euro. Durata de executare a lucrarilor de constructie este estimata la 4 ani.
Distribuie pe Facebook
mai multe