Cand am putea circula pe Inelul de Centura al Capitalei. Anuntul Ministrului Transporturilor

Cand am putea circula pe Inelul de Centura al Capitalei. Anuntul Ministrului Transporturilor
  • Inelul de Centura al Capitalei ar putea fi gata pana in 2023
  • Face parte din Coridorul Pan-European numarul IV
  • Toate cele trei tronsoane ale Sectorului de nord se afla in faza de contestatii
Distribuie pe Facebook

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vorbit recent despre Inelul de Centura al Capitalei, parte integranta din Coridorul Pan-European numarul IV.

Romania a devenit tara membra UE, cu drepturi depline, in 2007 si chiar daca de atunci au trecut nu mai putin de 13 ani, Bucurestiul ramane singura capitala din UE fara o centura ocolitoare functionala. Promisiuni au tot fost dar...cam atat.

In prezent, Inelul de Centura al Capitalei - parte integranta din Coridorul Pan-European IV care traverseaza Romania de la Vest la Est - se afla in diverse stadii de proiectare si executie insa potrivit ministrului Transporturilor, acesta ar putea fi finalizat pana in 2023.

"Inelul de Centura al Capitalei are 102 km, cu cele doua sectoare. Sectorul de sud, cu trei tronsoane, are 52 km. In aceasta perioada, tronsonul I are termen de predare a proiectului tehnic si vom emite termenul de incepere a lucrarilor pana la sfarsitul anului. La tronsonul II am inceput lucrarile pe o sectiune vom da ordine de incepere si pe diferenta de 14 km. [...] Sper sa avem toate cele trei tronsoane in lucru pana la sfarsitul acestui an," a declarat Lucian Bode.

Centura Bucuresti

Totodata, oficialul roman mai sustine ca pentru cei 50 km din Sectorul de nord al Autostrazii pe Centura a Capitalei, toate cele trei tronsoane se afla in faza de contestatii.

"[...] Avem un tronson pentru care am semnat contractul de proiectare si executie si trei tronsoane licitate, dar care se afla in perioada de contestatii, din pacate. Noi ne-am propus ca, pana in 2023, Inelul de Centura al Bucurestiului sa fie finalizat ca parte componenta a Coridorului principal pan-european Constanta - Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Nadlac," a concluzionat ministrul.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Octombrie 2020