Cand Dorel lucreaza la Mitsubishi. Un american a gasit o cheie tubulara uitata in motor in urma cu 11 ani

  • A cumparat masina de noua in 2006
  • A gasit o cheie tubulara uitata in motor
  • Era blocata intre arcul supapei si blocul motor
Distribuie pe Facebook

Un american din California a avut surpriza sa gaseasca o cheie tubulara in motorul Mitsubishi-ului sau EVO IX, cumparat in urma cu 11 ani. Cel mai probabil aceasta a fost uitata acolo de inginerul care a asamblat propulsorul.

Constructorul japonez de automobile a prezentat modelul Lancer EVO IX la Geneva in 2005 pentru piata europeana si la New York o luna mai tarziu pentru clientii de peste Ocean.

Acesta a fost un mare pas inainte fata de generatie anterioara, iar cele mai notabile imbunatatiri se regaseau sub capota. Aici, propulsorul de 2.0 litri turbo a primit o turbina revizuita si un sistem hidraulic de control al supapelor pentru performante maxime.

Mitsubishi Lancer IX MR

La fel ca si modelele dinaintea lui, EVO IX a fost si inca este o masina extrem de apreciata de impatimitii auto, in special pentru istoria pe care acest brand il are in Campionatul Mondial de Raliuri.

Mitsubishi Lancer IX MR

Ei bine, in urma cu 11 ani, Chris si-a achizionat un EVO IX MR nou-nout. Acum, 100.000 de kilometri mai tarziu, omul nostru si-a dus masina la o inspectie de rutina, deoarece auzea un zgomot ciudat venit de la motor.

Mitsubishi Lancer IX MR

Dupa ce a dat la o parte capacul culbutori, americanul a avut surpriza sa gaseasca o cheie tubulara blocata intre arcul unei supape si blocul motor. Cel mai probabil aceasta a fost uitata acolo de inginerul care a asamblat propulsorul 4G63 in urma cu 11 ani.

Mitsubishi Lancer IX MR

Daca se desprindea putea sa distruga complet motorul, insa din fericire singura urma de uzura se poate observa pe cheie, in locul unde arcul supapei a frecat in tot acest timp.

Mitsubishi Lancer IX MR

Proprietarul i-a informat pe cei de la Mitsubishi de aceasta intamplare, insa raspunsul pe care l-a primit nu prea a fost pe placul lui. Acesta sustine ca brand-ul asiatic a precizat ca va plati numai constatarea, daca se dovedeste ca arcul supapei a avut de suferit din cauza acestei chei.

Mitsubishi Lancer IX MR

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mitsubishi Lancer IX MR
mai multe