Cand opreste BMW productia ultimului M5 cu cutie manuala din istorie

Cand opreste BMW productia ultimului M5 cu cutie manuala din istorie
  • BMW opreste productia M5-ului F10
  • Ultimul exemplar va parasi uzina in aceasta luna
  • Noul M5 va fi disponibil numai cu transmisie automata
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul german de automobile va opri productia M5-ului din seria F10 deoarece noua generatie mai are putin pana la debutul oficial.

Cand vine vorba de sedan-uri puternice, BMW-ul M5 se afla in topul preferintelor celor care cauta nu numai o masina sportiva, ci si una extrem de practica. Cu putin timp ramas pana vom face cunostinta cu noul M5 din seria F90, actualul model isi traieste ultimele zile de glorie, BMW urmand sa opreasca productia in aceasta luna.

BMW M5 F10

BMW-ul M5 F10 a fost prezentat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt in 2011, si a fost pus in vanzare spre finalul aceluiasi an. Sedan-ul sportiv propunea un consum de combustibil imbunatit, dimensiuni mai mari decat modelul pe care l-a inlocuit, o greutate ceva mai mare decat acesta si o viteza maxima putin mai mica decat ultimul M5 V10 cu motor aspirat.

BMW M5 F10

Acest model nu a impresionat numai prin dinamism, ci si datorita propulsorului V8 de sub capota. Acesta are o capacitate de 4.4 litri, doua turbine, si dezvolta 553 de cai putere si 680 Nm cuplu, disponibil intre 1500 si 5750 rpm. Din 2014, clientii puteau opta pentru un pachet Competition care pe langa cateva accesorii aerodinamice, aducea si o putere crescuta a motorului (567 de cai putere).

BMW M5 F10

Cel mai puternic M5 F10 de fabrica ramane insa editia speciala 30 Jahre, in cazul careia unitatea V8 twin-turbo dezvolta nu mai putin de 591 de cai putere. Din cate se pare aceasta valoare a fost luata ca si etalon de noul model care mai are putin pana la debutul sau oficial.

BMW M5 F10

Lansarea noii generatii aduce si vesti proaste pentru fanii marcii, una dintre cele mai comentate este renuntarea la transmisia manuala cu 6 trepte. Potrivit zvonurilor, seria F90 va putea fi configurata numai impreuna cu o cutie automata ZF cu 8 trepte, si mai mult decat atat, o tractiune integrala.

BMW M5 F10

Aceasta din urma ii va deranja si mai mult pe fanii inraiti pentru care modelele M trebuie sa aiba neaparat tractiune spate, insa o tractiune integrala este o alegere logica avand in vedere puterea si mai ales cuplul urias spre care tintesc inginerii BMW. Ar mai fi totusi o urma de speranta, deoarece unele voci sustin ca in modul de condus M Dynamic, toata puterea motorului va fi transmisa puntii spate, insa deocamdata aceasta informatie nu a fost confirmata oficial.

BMW M5 F10

BMW M5 F10

BMW M5 F10

BMW M5 F10

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze BMW M5 F10
mai multe