Care Dieselgate? VW se lauda cu rezultatul noilor teste de emisii ale motorului V8 TDI de pe Touareg

Care Dieselgate? VW se lauda cu rezultatul noilor teste de emisii ale motorului V8 TDI de pe Touareg
  • Testele au fost realizate de o autoritate independenta
  • Limita impusa de standardul Euro 6 este de 80 mg/km
  • Unitatea V8 TDI dezvolta 421 CP si 900 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Motorul V8 TDI care echipeaza Volkswagen-ul Touareg a fost testat de o autoritate independenta in trei land-uri germane. Unitatea diesel a uimit cu nivelul de emisii foarte mic.

La aproape cinci ani de la izbucnirea scandalului Dieselgate, motoarele diesel nu mai sunt chiar in topul preferintelor clientilor de masini noi, dar se mai gasesc inca foarte multi care le prefera in locul unitatilor pe benzina sau a sistemelor de propulsie alternative.

VW Touareg V8 TDI

Ca urmare a scandalului Dieselgate, autoritatile au inasprit standardele pentru emisii astfel ca, pentru a le respecta, producatorii au fost nevoiti sa ia masuri exceptionale, inclusiv sa echipeze chiar si propulsoarele pe benzina cu filtre de particule speciale.

O autoritate independenta, Emissions Analytics, a testat recent motorul V8 TDI care echipeaza actuala generatie Volkswagen Touareg, iar rezultatul a uimit pe toata lumea.

VW Touareg V8 TDI

Testele au fost realizate in trei land-uri germane, la diferite altitudini, si in toate noxele unitatii V8 TDI au fost cu mult mai mici decat limita de 80 mg/km impusa de standardul Euro 6.

VW Touareg V8 TDI

In Saxonia Inferioara, rezultatul a fost de 10 mg/km, in Bavaria de 13 g/km iar in Baden-Wurttemberg emisiile motorului diesel au fost de 20 mg/km, rezultand astfel o medie de 14 mg/km.

VW Touareg V8 TDI

Oficialii Volkswagen au declarat ca sistemul de tratare (in mai multe etape) a gazelor de esapament cu AdBlue (solutie pe baza de uree) merita toate laudele pentru acest rezultat.

VW Touareg V8 TDI

Propulsorul V8 TDI twin-turbo de 4.0 litri dezvolta 421 CP si 900 Nm cuplu inca de la 1.250 de rotatii pe minut si ii permite SUV-ului german sa atinga 100 de km/h in 4.9 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 de km/h.

VW Touareg V8 TDI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze VW Touareg V8 TDI
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Aprilie 2020