Care sunt tarile cu cea mai ieftina benzina din lume?

Care sunt tarile cu cea mai ieftina benzina din lume?
Daca Romania se afla la polul opus, avand combustibili foarte scumpi, exista cateva tari in care este o placere sa mergi cu un BMW 750 cu motor V12 chiar si pana la colt. Nu de alta, dar benzina costa cam cat o Eugenie... Si nu e de mirare daca un plin la ditamai bolidul cu 12 cilindri costa numai 90 de lei.
Distribuie pe Facebook

Pe primul loc in topul tarilor cu cea mai ieftina benzina se afla Afganistanul - nu degeaba au ocupat-o americanii, nu? Ei bine, aici un litru de benzina costa 0.22 Euro, adica mai putin de 1 leu. In schimb, motorina costa 0.13 Euro pe litru, adica... o nimica toata. De exemplu, un plin la o masina de lux, cum ar fi un Mercedes S600, care are cam 100 de litri capacitate, costa numai 90 de lei.

Locul al doilea este ocupat de Africa de Sud, unde un litru de benzina fara plumb costa 0.23 Euro, iar un litru de motorina costa 0.19 Euro pe litru. Cu alte cuvinte, cam acelasi lucru, ce mai conteaza 1 cent in sus si-n jos?

O alta tara unde ti-e mai mare dragul sa mergi cu Hummer-ul este Algeria, unde un litru de benzina te va costa numai 0.20 Euro pe litru, dar motorina aici e mai scumpa, costand 0.35 Euro pe fiecare litru. Deci cu siguranta aici vom gasi numai masini pe benzina, ca motorina e scumpa rau de tot...

Ceva mai aproape de noi, in Armenia, un litru de benzina fara plumb costa 0.44 Euro pe litru, iar unul de motorina costa 0.52 Euro. Deci se poate si la marginea Europei, dincolo de Marea Neagra, sa gasim benzina ieftina... Numai la noi nu.

Ultima pozitie din top este ocupata de Cipru, tara din Uniunea Europeana cu cea mai ieftina benzina. Aici costa numai 0.74 Euro un litru de benzina, iar un litru de motorina costa 0.42 Euro. Destul de departe de cei 1.2 Euro/litru cat platim noi in Romania...

Este drept ca in tarile mai sus mentionate, nivelul de trai este cel mai probabil mult sub al Romaniei. Insa chiar si asa, diferenta dintre venit si costul combustibilului este colosala in Romania. Iar Romania este printre putinele tari Europene ce-si foloseste propriile resurse, nu trebuie sa importe. Dar asa suntem noi, mai "destepti", si ne place sa aruncam cu banii pe fereastra... O fi frumos in Afganistan?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Februarie 2011