Acestia sunt castigatorii finalei europene Young Creative Chevrolet 2011

Acestia sunt castigatorii finalei europene Young Creative Chevrolet 2011
Cristian Corduneanu aduce Romania pe podium. Castigatorii din Europa ai concursului YCC 2011 vor participa la festivitatea de premiere care va avea loc la Londra. Anul acesta au fost inscrise in concurs un numar record de 522 proiecte de la 155 de scoli in cadrul urmatoarelor cinci discipline de arte aplicate: design vestimentar, muzica, fotografie, video si arte vizuale.
Distribuie pe Facebook
"Acest an este unul foarte special pentru Chevrolet, este anul centenar. Ma uimeste abilitatea studentilor de a transforma indicatiile oferite de noi in proiecte atat de inspirate. Am fost cu adevarat surprins de modul in care studentii au apreciat centenarul nostru, traditia si mostenirea marcii, precum si viitorul acesteia" a declarat Wayne Brannon, presedinte si director executiv al Chevrolet Europe.
Studentilor de la muzica li s-a cerut sa creeze un cantec aniversar pentru Chevrolet, iar piesa castigatoare a fost compusa de un trio din cadrul Universitatii IED Roma din Italia. Sven Schaferkord, membrul al jurului de muzica, a descris cantecul drept "o melodie moderna si vesela, bine structurata, care are, de asemenea, ca subiect aniversarea centenarului Chevrolet, dupa cum a fost specificat in indicatii."
Studentul Cristian Corduneanu, de la Universitatea Media din Bucuresti a obtinut locul trei la muzica, aducand numele Romanei pe podiumul Young Creative Chevrolet. Este primul an in care Romania are castigatori in finala europeana. Chevrolet Romania il felicita pe Cristian Corduneanu pentru reusita sa.

"Young Creative Chevrolet este un loc nou, plin de idei inovatoare. Nu a fost usor sa alegem cele mai bune proiecte, deoarece toate acestea au fost create la un nivel inalt de calitate," a spus Tiberio Timperi, reprezentantul presei de lifestyle din cadrul juriului.

Toti castigatorii din Europa vor primi un premiu in bani. In plus, castigatorii locurilor 1, vor participa in aceasta vara la o "experienta in culise" alaturi de artisti/experti renumiti. Au fost planificate deja evenimente precum: o proiectie video cu Samuel Prat in cadrul Festivalului de Film Off-Courts din Trouville, Franta.
Premiile pentru toti castigatorii din Europa ai concursului YCC 2011 vor fi decernate in aceasta toamna in cadrul festivitatii de premiere din Londra.
Castigatorii concursului european "Young Creative Chevrolet", editia 2011

Chevrolet Europe are onoarea de a publica lista completa a castigatorilor la nivel european din cadrul celei de-a cincea editii anuale a concursului pan-european de arte aplicate "Young Creative Chevrolet" (YCC). Finalistii acestei editii constau intr-un numar de 58 de ocupanti ai locului 1 la faza nationala a concursului "Young Creative Chevrolet", reprezentand 155 de scoli de arta din 22 de tari europene.
Castigatorii concursului european "Young Creative Chevrolet", editia 2011, in functie de fiecare disciplina, tarile de provenienta si scolile pe care le reprezinta sunt dupa cum urmeaza:
DESIGN VESTIMENTAR
1. Lubica Mildeova; Slovacia; FA STU BRATISLAVA
2. Ida Klamborn; Suedia; Boras Textilhogskola
3. Tobias F. Muller; Germania; Mediadesign Hochschule Munchen
FOTOGRAFIE
1. Juliana Krizova si Jakub Vlcek; Cehia; Universitatea Tomase Bati
2. Marie Luise Jaeger, Natalja Knauer, Daniel Koller si Friedrich Paul Spielhagen; Germania; Mediadesign Hochschule Berlin
3. Matija Munjiza Petrovic; Serbia; Akademija umetnosti
MUZICA
1. Michele Baldi, Roberto Attanisio si Jacopo Bruschini; Italia; IED Roma
2. Gregor Brechmann; Germania; Popakademie Baden-Wurttemberg
3. Cristian Corduneanu; Romania; Universitatea Media Bucuresti
VIDEO
1. Ludovic Versace, Pierre Valdivielso, Clement Dufour, Arthur Sotto, Xavier Lebu; Franta; Ecole Emile Cohl de Lyon
1. Tomas Hercog, Petr Baca si Jan Berghauer; Cehia; AA&RF FUD UJEP (Atelierul de fotografie aplicata si publicitara, Facultatea de arte si design, Universitatea J.E. Purkyn]?] din Usti nad Labem)
3 Stefano Drago; Italia; IAAD Torino
ARTE VIZUALE
1. Sofia Stergiopoulou; Grecia; OMIROS
2. Laura Hobson; Marea Britanie; Universitatea Burton
3. Ana Raminhos, Jose Barreiro; Portugalia; Escola Secundaria de Cacilhas-Tejo

Un juriu european profesionist impresionat de proiectele participante

Dezbaterile juriului concursului european YCC au avut loc in intervalul 1 - 3 iulie 2011 in Porto, Portugalia. Juriul a fost alcatuit din personalitati de marca din domeniul artelor si creatiei si oficiali ai Chevrolet:
Wayne Brannon, Presedinte si Director executiv Chevrolet Europe
Will Hudson, Fondator si Director It's Nice That
Marc Kempe, Director Relatii publice Chevrolet Europe
Jeff Perkins, Director de Design UK Advanced Studio, Chevrolet
Samuel Prat, Director Off-Courts Festival
Sven Schaferkord, Director executiv OCEAN artist&brand GmbH (Sony Music)
Tiberio Timperi, Prezentator, jurnalist de televiziune (RAI) si actor
Igor Todorovic, Redactor-sef la revista Fashion TV Europa de Sud-Est
Kerstin Zu Pan, Fotograf profesionist
Despre "Young Creative Chevrolet"

Ce este: "Young Creative Chevrolet" este un concurs pan-european destinat studentilor de la Scolile de arte aplicate, organizat anual de Chevrolet Europe incepand din 2007 si inlucde mai multe discipline artistice (2011: Design vestimentar, Muzica, Fotografie, Video si Arte vizuale).
Prin initierea acestui proiect, Chevrolet Europe isi propune sa incurajeze creativitatea si sa-i sprijine pe tinerii artisti. Concursul "Young Creative Chevrolet" are ca scop, de asemenea, sa consolideze cateva dintre valorile esentiale ale companiei.
In ce consta: In fiecare tara participanta, un juriu (specialisti in arta si alte personalitati) decerneaza cate trei premii la fiecare disciplina de concurs.
Toti castigatorii premiilor 1 la faza nationala se califica in mod automat in competitia pan-europeana, in cadrul careia un juriu international selecteaza cele mai bune trei proiecte pentru fiecare categorie.
Premii: Pe langa premiile in bani (locul 1: 1.200 de euro, locul al 2-lea: 1.000 de euro si locul al 3-lea: 600 de euro), castigatorilor la nivel european li se ofera posibilitatea sa acumuleze experienta practica alaturi de profesionisti din diferite domenii de activitate (excursii de observatie).
Popularitate: Competitia s-a dezvoltat continuu de la 8 tari si 32 de scoli participante in anul 2007 pana la 22 de tari si 155 de scoli in 2011.

Despre Chevrolet

Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, inregistrand vanzari anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule in peste130 de tari. Se afla pe locul patru in clasamentul vanzarilor marcilor auto internationale si este, de asemenea, una dintre marcile cu cea mai rapida crestere din lume. Autovehiculele Chevrolet combina pasiunea, designul indraznet si caracterul practic. Acestea ofera un raport remarcabil calitate-pret. Dupa relansarea marcii in Europa in 2005, Chevrolet a depasit dublul vanzarilor, atingand valoarea de 500.000 de unitati in 2008. In 2010, Chevrolet a inregistrat o crestere a cotei de piata in Europa de pana la 2,5 procente, comercializand 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o retea de 2.000 de dealeri si puncte de service in Europa. Gama Chevrolet include Spark, autovehiculul de oras, micul Aveo, modelul compact Cruze sedan si Corvette, legendarul autovehicul sport. In 2011, Chevrolet lanseza sapte noi modele: nou-noutul Orlando, MPV-ul pentru familie, noul Captiva SUV, Corvette Grand Sport Coupe si noul Aveo hatchback si notchback, Cruze hatchback, Camaro coupe si decapotabila si revolutionarul Chevrolet Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. Cele mai mari piete europene ale marcii Chevrolet sunt Rusia, Italia, Germania, Spania, Franta si Turcia. Infiintata in S.U.A. in 1911 de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca isi sarbatoreste centenarul in 2011. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet la http://www.chevrolet.ro sau http://media.chevroleteurope.com.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2011