Cat ati fi dispusi sa platiti pentru o masina condusa de Jeremy Clarkson intr-un episod Top Gear?

Cat ati fi dispusi sa platiti pentru o masina condusa de Jeremy Clarkson intr-un episod Top Gear?
  • Ford-ul Sierra Sapphire RS Cosworth condus de Jeremy Clarkson intr-un episod Top Gear este acum de vanzare
  • Masina are 131.966 de kilometri in bord, motorul si evacuarea originala, MoT valabil pana in anul 2017
  • Sierra-ul RS Cosworth costa intre 13.000 si 16.000 de lire
Distribuie pe Facebook

Ford-ul Sierra Sapphire RS Cosworth condus de fostul prezentator al emisiunii britanice Top Gear este acum de vanzare la licitatia organizata de Classic Cars Auctions.

Cum vechiul Top Gear este acum istorie, multi fani nostalgici ar plati sume mari pentru orice obiect care tine de fosta emisiune prezentata de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May.

In cazul de fata nu este vorba nici de vreo canapea, nici de vreun articol de imbracaminte, ci de o masina. Mai exact, Fordul Sierra Sapphire RS Cosworth condus de Clarkson in 2010. In acel episod, cei trei prezentatori au trebuit sa cumpere trei masini vechi, performante si in 4 usi si sa le testeze limitele.

Ford Sierra Sapphire RS Cosworth

In timp ce Hammond a ales BMW-ul E36 M3, iar May Mercedes-ul 190E 2.3-16 Cosworth, Jeremy a ales acest Sierra RS Cosworth.

Masina are acum 131.966 de kilometri in bord, MoT (verificarea periodica) valabil pana in anul 2017, si evacuarea originala din inox.

Ford Sierra Sapphire RS Cosworth

Sierra-ul RS Cosworth a fost fabricat in anul 1989 si sub capota are motorul original de 2.0 litri. Cand a iesit pe portile fabricii, masina era capabila de o viteza maxima de 241 km/h, dar cu totii tinem minte ca Jeremy a reusit sa prinda cu ea 228 km/h, pe Autobahn, deloc rau pentru o masina care acum are 27 de ani.

Ford Sierra Sapphire RS CosworthFord Sierra Sapphire RS Cosworth

Casa de licitatii se asteapta sa incaseze intre 13.000 si 16.000 de lire pentru aceasta fila de istorie din "defuncta" emisiune Top Gear.

Tinem sa mentionam ca este imbucurator faptul ca aceasta masina nu are nicio problema. De ce spunem asta? Cuvintele BMW, M3, Top Gear, si "cumparat" va spun ceva? Daca nu, sa va spunem o scurta povestioara.

Un barbat din Marea Britanie si-a cumparat la finalul anului trecut un superb BMW M3 albastru. Pana acum nimic special. Dupa putin timp de cand a achizionat masina, proprietarul a dus-o inapoi de unde a cumparat-o, motivand ca masina are probleme la frane si la coloana de directie. Partea interesanta de-abia acum incepe.

Nimeni nu si-a dat seama de unde are masina acele probleme pana cand, din greseala, proprietarul a observat intr-un episod din Top Gear ca aceeasi masina care acum era a lui, a fost condusa pe circuitul aerodromului Dunsfold de insusi Jeremy Clarkson. Si prin "condusa", vrem sa spunem "abuzata" ("coxata" era cealalta varianta).

Povestea s-a terminat cu bine, masina fiind reparata de catre reprezentanta care i-o vanduse initial barbatului.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford Sierra Sapphire RS Cosworth
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2016