Ce masini electrice cu mii de cai putere?! Olandezii au lansat oficial prima MASINA ZBURATOARE de serie

Ce masini electrice cu mii de cai putere?! Olandezii au lansat oficial prima MASINA ZBURATOARE de serie
  • Pal-V a lansat oficial prima masina zburatoare de serie
  • Aceasta este botezata Pal-V Liberty
  • Foloseste motoare Rotax, dezvoltate pentru industria aeronautica
Distribuie pe Facebook

Olandezii de la Pal-V s-au tinut de cuvant si au lansat in cadrul Salonului Auto de la Geneva prima masina zburatoare de serie. Botezata Pal-V Liberty, aceasta este asteptata sa ajunga pe piata in 2019 cand va costa aproximativ 300.000 de euro in versiune standard.

Zborul a fost dintotdeauna unul dintre cele mai marete vise ale omului, iar o companie olandeza cunoscuta sub numele de Pal-V a promis cu ceva timp in urma ca va dezvolta o masina zburatoare, care sa ne duca mai aproape de stele.

Pal-V Liberty

Dupa o gramada de teste si reveniri la plansa de desen, programul de dezvoltare s-a incadrat pana la urma in graficul stabilit, iar acum, prima masina zburatoare de serie a fost lansata oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Ea a fost botezata sugestiv Pal-V Liberty, pentru ca ce poate fi mai eliberator decat sa zbori.

Pal-V Liberty

Girocopterul urmeaza sa debuteze pe piata in 2019, daca totul merge si de-acum incolo conform planului, insa pana atunci mai este cale lunga. Acesta trebuie sa treaca prin alte teste si sa obtina mai multe certificari de la autoritatile competente, atestari care vor fi luate pe baza exemplarul adus acum la Geneva.

Pal-V Liberty

Pana atunci insa, compania olandeza a prezentat specificatiile tehnice ale versiunii actuale. Din acestea aflam ca masina zburatoare poate parcurge pana la 1.315 kilometri pe sosea cu rezervorul plin, timp in care atinge o viteza maxima de 160 de km/h. In zbor, Pal-V Liberty poate "circula" cu pana la 180 de km/h insa autonomia scade la aproape 500 de kilometri.

Pal-V Liberty

Toate aceste performante pot fi atinse cu ajutorul motoarelor Rotax, dezvoltate pentru industria aeronautica, iar convertirea din girocopter in masina dureaza intre 5 si 10 minute.

Pal-V Liberty

Totodata, olandezii au vorbit putin si despre pretul viitoarei masini zburatoare, care in versiunea de baza urmeaza sa coste aproximativ 300.000 de euro. Versiunea adusa la Geneva poarta numele de Pioneer Edition si costa 500.000 de euro fara taxe.

Pal-V Liberty

Pal-V Liberty

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Pal-V Liberty
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 Martie 2018