Ce se intampla la RAR Bacau, Iasi, Vaslui si Neamt: cum mai merge spaga in Moldova, povesti din interior

Ce se intampla la RAR Bacau, Iasi, Vaslui si Neamt: cum mai merge spaga in Moldova, povesti din interior
  • Spaga e inutila daca sunteti necunoscut
  • Revenirea, metoda de adunat bani la buget
  • Luminile trebuie sa fie in regula
Distribuie pe Facebook

Un angajat de la Registrul Auto Roman Bacau ne-a trimis cateva informatii utile, dar cel putin "interesante", despre cum sa te prezinti la RAR pentru un ITP sau pentru o identificare, in cateva sucursale din Moldova. Ii vom pastra anonimatul.

Toata lumea stie ca la reprezentantele RAR din toata Romania inca se da spaga pentru diverse omologari sau trecerea cu vederea a unor nereguli. Insa nu mai e ca pe vremuri, cand inginerii de acolo erau atat de lacomi incat iti cereau bani pe fata. Si nici epoca lasatului de bani sub pres sau in scrumiera nu mai e ca odinioara... Acum, lumea este mai precauta si spagile se dau in afara programului. Cu siguranta, ce se intampla la RAR Bacau, din spusele celor care lucreaza acolo, are loc si in alte unitati RAR din Romania. Si, dupa caz, ce se intampla la Iasi, Neamt sau Vaslui... se intampla in alte judete.

DACA AI SI TU CAZURI CONCRETE CU INTAMPLARI DE LA RAR, TE RUGAM SA NE SPUI!

Recomandari utile pentru a va prezenta la R.A.R reprezentanta Bacau, Strada Dr. Alexandru Şafran, nr. 57, (fosta Cale Oneşti, intersecţia cu Sărata):

1. Nu lasati bani la scrumiera in ideea ca cel care se ocupa de masina ii va palma discret. Banii vor ramane tot acolo. Spaga la R.A.R Bacau se ia numai de la anumiti samsari si nu se da in timpul programului. Se lucreaza la nivel inalt si platile se fac in afara programului pe canale foarte bine filtrate. Evident ca exista persoane cu relatii acolo si numai ele prezinta incredere angajatilor R.A.R Bacau. Toata lumea se fereste acum de D.N.A si de consecintele luarii si darii de mita. Deci spaga este inutila daca sunteti un necunoscut.

2.Verificati de acasa ca toate lampile de iluminat si farurile sa functioneze. Luati revenire si pentru un simplu bec de ceata sau de iluminare numar.

3. Demontati xenoanele daca nu sunt omologate si nu sunt originale din constructie. Montati becurile originale iar dupa ce ajungeti acasa montati iar xenoanele.

4. Imprumutati de la oricine: trusa medicala neexpirata, extinctor neexpirat si 2 (doua) triunghiuri reflectorizante. Sa fie autorizate R.A.R.

5. Daca aveti autovehicule cu numere de Italia, Spania, Portugalia, UK, Germania sau ce alte tari mai gazduiesc romani la munca si aveti ITP valabil in tara respectiva este bine sa stiti ca la R.A.R Bacau el nu face nici un floc: ai joc mic la un capat de bara ti-ai luat-o. Daca argumentati ca aveti doar 7 zile de cand ati obtinut ITP in alt stat, acest argument este egal cu ZERO. Sunteti la R.A.R in Romania ! Am observat o exigenta marita si un pic de exces de zel pentru stranieri: nu ai masina perfecta ti-ai luat revenire!

6. Ideea pe care functioneaza sistemul este comandata de la centrala Bucuresti: cat mai multe reveniri = bani suplimentari la buget obtinuti legal. Cat mai multe reveniri = personal serios si pregatit care isi face datoria.

7. NU Nu Nu va contraziceti cu absolut nimeni pentru ca este total inutil: intre dumneavoastra si reprezentantii R.A.R este un perete de sticla.Puteti urla cat va tine gura... nu rezolvati nimic. Repet: este TOTAL INUTIL SA COMENTATI DECIZIILE ANGAJATILOR R.A.R BACAU.

8. Dupa ce autovehiculul dumneavoastra este scos afara din hala de verificare, veti fi invitat sa-l parcati si sa asteptati in sala de asteptare. Persoana care se ocupa de autovehiculul dumneavoastra va intra sa prelucrezele datele si rezultatele verificarilor in fata unui terminal PC conectat la reteaua R.A.R nationala. Daca la un moment dat se va ridica din fata calculatorului si va xeroxa ceva atunci inseamna ca: ATI FOST RESPINS SI TREBUIE SA REVENITI!!! EL VA XEROXEAZA RAPORTUL DE VERIFICARE CA SA PUTETI STI EXACT CE TREBUIE SA REMEDIATI.

La reprezintanta Iasi este exact acceasi problema ca la Bacau! Deci la Iasi mergeti doar printr-o relatie sau mergeti personal doar daca autoturismul arata perfect!!!

Mai putin exigenta este reprezentanta RAR Vaslui unde datorita lipsurilor materiale si saraciei din acel judet in halele reprezentantei vin epave. Acolo 50-100 ron bagati in scrumiera se vor face scrum imediat. Aveti grija sa lasati afara, discret, doar un colt al bancnotei.

La reprezentanta Neamt se lucreaza foarte ieftin prin persoane "agreeate" de RAR. Comisioanele sunt foarte mici. Cu 100 ron omul iti vine cu cartea de identitate acasa.

Deci: in fapt trebuie retinut ca infractiunea de dare si respectiv luare de mita se practica la toate reprezentantele RAR. Ceea ce s-a schimbat este modul deosebit de rafinat in care circula spaga.

NU SE MAI DA SPAGA IN INTERIORUL REPREZENTANTELOR. OAMENII SE INTALNESC LA UN FOTBAL IN WEEK-END, NU MAI DISCUTA LA TELEFON TOATE DETALIILE.

Distribuie pe Facebook
mai multe