Ce zapada, frig si inghet? Cu dotarile astea pe masina ta nici nu stii ca-i iarna

Ce zapada, frig si inghet? Cu dotarile astea pe masina ta nici nu stii ca-i iarna
  • Scaunele incalzite
  • Parbriz incalzit
  • Pornire de la distanta
Distribuie pe Facebook

Masinile din ziua de azi sunt tot mai pline de tehnologii si sisteme de asistenta, tot felul de dotari mai simplu spus, care sa le faca viata mai usoara soferilor si pasagerilor. Atunci cand iti configurezi noua ta masina nu trebuie sa exagerezi cu dotarile pentru ca multe sunt, ei bine inutile, insa cele enumerate mai jos iti vor fi cu siguranta de ajutor atunci cand vine iarna.

Posesorii de masini se impart in doua mari categorii: cei care prefera o masina cat mai accesorizata, cat mai dotata sa spunem asa, si cei care se feresc de asemenea masini "pentru ca au mai multe echipamente care sa se strice".

De acord ca nu toate dotarile cu care marii producatori isi atrag clientii sunt folositoare, dar cateva chiar nu ar trebui sa lipseasca de pe o masina. Spre exemplu, iarna vei fi in al noualea cer daca masina pe care o conduci are urmatoarele dotari:

1. Scaunele incalzite

Dotari auto

Daca masina noua pe care vrei sa o cumperi are scaune fata incalzite incluse pe lista de dotari optionale, bifeaza-le si ai sa-ti multumesti in fiecare dimineata rece de iarna. Daca detii deja o masina cu incalzire in scaune atunci esti si mai norocos: a gandit altul pentru tine.

Aceasta dotare este, poate, una dintre cele mai populare si utilizate de catre soferi. Unele modele de ultima generatie, precum S-Class, E-Class, Seria 7 sau Seria 5, au si cotiera incalzita dar acea dotare nu este chiar atat de necesara. Este mai mult un moft, daca vrei.

2. Oglinzi laterale incalzite

Dotari auto

Te urci in masina, pornesti motorul si apesi butonul care activeaza incalzirea in oglinzi. Pana dai tu zapada de pe masina si cureti geamurile cu racleta, oglinzile laterale sunt dezghetate si tu esti gata de drum. Nimic mai simplu.

3. Parbriz degivrabil

Dotari auto

Desigur, daca masina ta este dotata si cu parbriz degivrabil (incalzit) atunci trebuie sa dai gheata numai de pe geamurile laterale. Aceasta optiune care permite dezghetarea si dezaburirea parbrizului cu mininum de efort este destul de folosita mai ales de catre soferii din zonele reci, dar are si un dezavantaj.

Firele metalice ale rezistentei integrate in sticla pot reflecta lumina farurilor, aspect deranjant in special in conditii de vizibilitate redusa, cum ar fi noaptea, pe timp de ploaie sau cand afara ninge.

4. Volan incalzit

Dotari auto

Anumite modele pot fi dotate cu volan incalzit. La majoritatea masinilor aceasta functie este activata de la buton, dar sunt si unele modele care permit setarea unei temperaturi minime la care aceasta functie sa porneasca automat. Oricum ar fi, este o dotare excelenta pe care o vei folosi in diminetile reci alaturi de scaunele incalzite.

5. Stergatoare incalzite

Dotari auto

Stergatoarele de parbriz au foarte mult de suferit, in special iarna atunci cand temperaturile scad sub zero grade si apare inghetul. De preferat ar fi sa le ridici pe timpul stationarii, astfel eviti sa inghete si sa se lipeasca pur si simplu de parbriz.

Dar si mai simplu, doteaza-ti masina cu stergatoare incalzite. Acest termen se refera de fapt la o rezistenta incorporata in parbriz in zona de rapaos a stergatorelor. In acest fel nu iti mai ingheata nici stergatoarele pe parbriz dar nici motorasul electric care le actioneaza.

6. Duze incalzite

Dotari auto

Daca ai stergatoare incalzite trebuie neaparat sa bifezi si duzele incalzite. Acestea impiedica inghetarea lichidului pentru spalarea parbrizului si astfel tu ai vizibilitate maxima indiferent de situatie.

7. Pornire de la distanta

Dotari auto

Pornirea de la distanta este o dotare excelenta, atat pentru iernile friguroase cat si pentru verile calduroase. Unele modele vin din fabrica cu asa ceva, iar pentru celelalte sunt module aftermarket pe care le poti achizitiona si mai apoi instala. Aceste dispozitive iti dau posibilitatea sa pornesti motorul din casa sau din birou, ca masina sa se incalzeasca pana ajungi tu la ea.

8. Incalzire suplimentara

Dotari auto

Mai exista si incalzirea suplimentara care nu porneste motorul ci doar sistemul de climatizare. Fie din cheie, fie din meniul sistemului de infotainment.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Dotari auto
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Noiembrie 2018