Cel mai recent omagiu adus Jeep-ului Willys se numeste Wrangler Salute

Cel mai recent omagiu adus Jeep-ului Willys se numeste Wrangler Salute
  • Jeep a lansat modelul aniversar Wrangler Salute
  • Acesta aduce un omagiu legendarului Willys MB
  • Daca exteriorul si interiorul aduc aminte de batranul Jeep, partea tehnica este una moderna
Distribuie pe Facebook

La aniversarea de 75 de ani a Jeep-ului Wrangler, constructul american a dezvoltat un vehicul concept numit Wrangler Salute, un omagiu adus legendarului Willys.

Willys-ul MB a fost una dintre cele mai populare masini cu tractiune integrala folosite in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Masina a fost produsa intre anii 1941 si 1945, iar dupa razboi a evoluat in ceea ce va deveni cunoscuta ca Jeep CJ.

Acum, la 75 de ani de cand primul Willys parasea portile fabricii, constructorul american Jeep a desenat Wrangler Salute, o masina moderna imbracata in "hainele" razboinicului Willys.
Jeep Willys MB
Vehiculul concept este bazat pe Wrangler Sport, iar pentru a semana cu bunicul sau, i-au fost inlaturate usile si stalpii din spate. Exteriorul a fost vopsit in caracteristica nuanta de verde masliniu, iar asemanarile cu Willys-ul includ incuietorile capotei, roata de rezerva montata in partea din spate, barele de otel cu carlige de remorcare integrate si grafica caracteristica razboiului. Exteriorul este completat de un set de jante pe 16 inchi imbracate in anvelope de 32 de inchi, unidirectionale.
Jeep Willys MB
In timp ce interiorul este desenat in aceeasi tema clasica, partea tehnica a Wrangler-ului Salute este din acest deceniu, iar sub capota se ascunde motorul V6 de 3.6 litri Pentastar, conectat la o transmisie manuala in 6 trepte, echipamentul standard al Wrangler-ului Sport.
Jeep Willys MB
Singura veste proasta este ca acest vehicul concept nu va intra niciodata in productie, constructorul american motivand ca cei care doresc o parte din mostenirea lor militara, pot alege dintr-o multitudine de editii speciale ale modelelor Wrangler, Cherokee si Renegade.
Distribuie pe Facebook
mai multe