Celebra divizie SRT este de domeniul trecutului. Informatia a fost deja confirmata

Celebra divizie SRT este de domeniul trecutului. Informatia a fost deja confirmata
  • Divizia SRT a fost desfiintata
  • Inginerii vor fi pastrati in continuare
  • Informatia a fost deja confirmata
Distribuie pe Facebook

Divizia SRT al fostului gigant Fiat Chrysler Automobiles a fost desfiintata. Inginerii au fost insa pastrati si vor lucra la viitoarele modele de performanta.

In 1989 lua fiinta Team Viper, o divizie insarcinata cu transformarea celebrului Dodge Viper dintr-un concept in masina de serie.

La scurt timp, Team Viper si-a unit fortele cu Team Prowler (cei care au dezvoltat modelul Plymouth Prowler) si a devenit Specialty Vehicle Engineering (SVE).

Treisprezece ani mai tarziu, SVE si-a schimbat denumirea in Performance Vehicle Operations, iar din 2004 este cunoscuta drept SRT. Sau Street & Racing Tehnology, cu alte cuvinte.

Indiferent de denumirea pe care a avut-o, SRT a dat lumii niste masini extraordinare. Challenger SRT Demon sau Durango SRT Hellcat sunt printre ultimele.

Acum, celebra divizie a americanilor a fost desfiintata. Informatia a fost confirmata deja de un purtator de cuvant, care a declarat ca inginerii vor fi pastrati si vor lucra la viitoarele modele de performanta a grupului Stellantis.

Asa cum bine stii, la inceputul anului, Fiat Chrysler Automobiles si PSA Peugeot-Citroen au incheiat un acord de fuziune 50-50. Asa a luat nastere grupul auto Stellantis, al patrulea cel mai mare constructor auto din lume.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Februarie 2021