Centura Bucuresti cu patru benzi si in partea de nord. Contractul ar putea fi semnat chiar maine

Centura Bucuresti cu patru benzi si in partea de nord. Contractul ar putea fi semnat chiar maine
  • Maine ar putea fi semnat contractul
  • Bugetul alocat pentru 2020 este de 98 de milioane de lei
  • Tronsonul A1 - DN7 gata in proporti de 86.5%
Distribuie pe Facebook

Autoritatile romane ar putea sa semneze, chiar maine, contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru largirea la patru benzi a tronsonului DN2 - A2 care face parte din Centura de Nord a Capitalei.

Pe langa traficul de-a dreptul sufocant si haotic, in ciuda revolutiei promise de primarul general Gabriela Firea, Bucurestiul mai are o bila neagra atunci cand vine vorba despre infrastructura rutiera. Lipsa unei centuri ocolitoare 100% functionale. Chiar si asa, Primaria impune din martie o taxa tuturor soferilor care vor sa tranziteze Capitala.

Situatia soselei de centura s-ar putea schimba in bine, in contextul in care Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere tocmai a anuntat ca se pregateste sa semneze contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru largirea la patru benzi a tronsonului DN2 - A2, care face parte din Centura de Nord a Capitalei.

Semnarea ar putea avea loc chiar pe 14 februarie si ar insemna un mare pas inainte in proiectul prin care Bucurestiul sa aiba o centura completa cu patru benzi.

CNAIR a mai precizat ca bugetul alocat pentru 2020 este de 98 de milioane de lei (fara TVA) dar si ca termenul de finalizare este de 15 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

"Dupa semnarea contractului, urmeaza constituirea de catre antreprenor a scrisorii de garantie de buna executie si aprobarea ei de catre Beneficiar, apoi va fi emis ordinul de incepere a lucrarilor. Termenul pentru finalizarea lucrarilor este de 15 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor," se arata in comunicatul CNAIR.

Cat despre tronsonul A1 - DN7, lucrarile au fost realizate in proportie de 86.5%.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Februarie 2020