Champion lanseaza noile stergatoare revolutionare Easyvision

Champion lanseaza noile stergatoare revolutionare Easyvision
Compania Federal-Mogul (NASDAQ: FDML) introduce prima gama compacta de stergatoare plate de schimb, economice si care acopera simultan atat aplicatiile "directfit" (vehicule dotate original cu stergatoare plate) cat si cele "retrofit" (vehicule dotate original cu stergatoare clasice si brate tip carlig).
Distribuie pe Facebook
Noile stergatoare plate Easyvision* de la Champion(r) au fost dezvoltate pentru a ajuta distribuitorii, atelierele si magazinele de piese auto sa-si maximizeze vanzarile in sectorul stergatoarelor cu cea mai rapida crestere din industrie (stergatoarele de schimb economice pentru vehiculele echipate original cu tehnologia stergatoarelor plate), cat si pentru clientii care doresc sa isi modernizeze stergatoarele clasice, de tip punte. Nici o alta gama compacta de stergatoare plate nu ofera simultan oportunitatea de a vinde atat pentru aplicatiile directfit cat si pentru cele retrofit.
"Fiind unul dintre producatorii de frunte la nivel mondial in fabricatia stergatoarelor OE si Aftermarket, Federal-Mogul dezvolta continuu noi tehnologii in aceasta categorie dinamica," spune Tim Plasberg, Junior Brand Manager Federal-Mogul pentru marca Champion in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. "Stergatoarele plate reprezinta viitorul in domeniul stergatoarelor iar, in cadrul acestui segment, cererea cu cea mai rapida crestere este pentru stergatorul plat de nivel mediu. Marca Champion revolutioneaza acest segment prin intermediul primului si singurului produs care serveste atat aplicatiile directfit cat si cele retrofit."
Continand doar 14 coduri de produs, gama de stergatoare plate Easyvision de la Champion, cu toate variantele de aplicatii directfit si retrofit, se poate monta pe toate cele sapte tipuri principale de brat de stergator, oferind o acoperire de circa 85% a parcului auto european. Cea mai apropiata linie competitoare de stergatoare plate de nivel mediu, prin comparatie, acopera doar patru tipuri de brat de stergator si este limitata exclusiv la utilizari directfit, ne-acoperind aplicatiile retrofit.

Spre deosebire de stergatoarele plate provenite de la producatori ieftini, stergatoarele Easyvision de la Champion sunt fabricate in facilitatile de productie ale Federal-Mogul din Europa si sunt mentinute la aceleasi standarde stricte de calitate ca si produsele pentru echipament original. Fiecare stergator Easyvision incorporeaza si designul fiabil de flexor Federal-Mogul - piesa din otel aflata in interiorul lamelei care asigura un contact superior intre lamela si parbriz. Preferata ca echipament original

Gama Easyvision are un numar de coduri exceptional de redus, posibil prin intermediul a doua inovatii tehnice semnate Federal-Mogul: Variable Geometry Spoiler Technology* (VGS) (Tehnologia spoilerului cu geometrie variabila) si sistemul Master Connector*.

Tehnologia VGS incorporeaza un spoiler simetric, din cauciuc flexibil, in lamela stergatorului. Acest design, care este in curs de brevetare, nu numai permite spoilerului sa se auto-ajusteze la viteze diferite ale vantului pentru o stergere de calitate, dar permite si utilizarea fiecarui stergator Easyvision atat pentru vehiculele cu volan pe stanga, cat si pentru cele cu volan pe dreapta.

Sistemul Master Connector de la Federal-Mogul, unic prin usurinta utilizarii, asigura un montaj rapid si sigur pe fiecare dintre cele 5 tipuri principale de brat directfit (cu fixare superioara, cu fixare superioara BMW, cu stift lateral, baioneta si drept) si pe cele doua tipuri de brat retrofit (carlig 9x3 si 9x4).
Pentru informatii suplimentare privind beneficiile liniei inovatoare Easyvision de la Champion, va rugam sa cititi urmatoarele scurte interviuri cu reprezentantii Federal-Mogul din sfera management-ului si a proiectarii de produse.

Jerry Banks, Product Manager Federal-Mogul, Stergatoare (EMEA)


I. Cat de mare este oportunitatea pietei Aftermarket pentru stergatoarele plate?
R. Stergatoarele plate sunt viitorul in domeniul stergatoarelor, atat in cadrul industriei de echipamente originale, cat si in Aftermarket. Circa 70% dintre toate autoturismele noi europene sunt echipate cu stergatoare plate, iar aceasta pondere creste la 93% in randul celor 25 de modele cu cele mai mari vanzari. In Aftermarket, aproximativ un sfert dintre toate autoturismele sunt echipate cu stergatoare plate si ne asteptam ca aceasta pondere sa creasca la o treime din parcul auto pana in 2012. Asadar este clar ca segmentul masinilor noi antreneaza o schimbare majora; cu toate astea, daca ar putea, milioane de alti clienti ar achizitiona entuziasti stergatoare plate - ce modernizeaza experienta de la volan si sunt si
accesibile ca pret. Linia de produse Easyvision de la Champion se adreseaza mai degraba intregii piete de stergatoare de schimb decat doar pietei de vehicule dotate din fabrica cu stergatoare plate.
I. Cum raspunde gama Easyvision de la Champion acestei oportunitati comparativ cu ofertele de produse ale competitiei?
R. Oportunitatea pietei Aftermarket, cu cea mai rapida crestere in domeniul stergatoarelor plate, se gaseste in segmentul preturilor medii. Prin introducerea stergatoarelor Easyvision de la Champion, distribuitorii si atelierele au acum oportunitatea de a oferi o gama de stergatoare plate de nivel mediu pentru acei consumatori(mereu mai multi) care ar dori sa isi modernizeze autoturismul, inlocuind stergatoarele clasice cu unele plate. Pe langa aceasta, Easyvision permite
vanzatorului sa minimizeze stocurile. Combinatia unei game compacte cu o oferta completa atat pentru utilizarile directfit cat si pentru cele retrofit, reprezinta cel mai mare avantaj al Easyvision in comparatie cu competitorii nostri.
I. Federal-Mogul ofera de asemenea si gama de stergatoare plate Contact(r) de la Champion. Produsele gamei Champion Contact au avut succes? Cum va afecta programul Easyvision aceasta oferta existenta de produse?
R. Stergatoarele Champion Contact au avut succes extrem de mare pe piata, ele sunt prima alegere a consumatorilor care doresc un stergator de nivel OE in ambalaj de o bucata. Stergatorul Contact de la Champion este exemplul perfect de expertiza Federal-Mogul in aducerea tehnologiei OE catre piata Aftermarket. Ne asteptam ca acest segment de piata premium sa continue sa creasca pe termen lung, pe masura ce noi modele de design de brat pentru stergator continua sa apara. In acelasi timp, vedem o crestere semnificativa la nivelul preturilor medii: un numar foarte mare de consumatori doresc beneficiile tehnologiei cu lamela plata, fie ca inlocuire a piesei originale, fie ca modernizare.
Acestea sunt cele doua segmente distincte de piata si noi le abordam cu produse care sunt diferentiate clar nu doar in cadrul marcii Champion, ci se diferentiaza de toate ofertele de stergatoare ale competitiei.


Rene Masson, Director Federal-Mogul, Proiectare Globala & Cercetare si Dezvoltare, Stergatoare

I. Stergatoarele plate Champion Easyvision sunt pozitionate ca produs de nivel mediu care functioneaza bine. Ce caracteristici amplifica performanta lamelelor si cum poate Federal-Mogul sa incorporeze aceste caracteristici intr-un produs mai putin scump?
R. Exista mai multe caracteristici de diferentiere care fac din Easyvision alegerea corecta pentru consumatorii pentru care pretul conteaza. In primul rand, Federal Mogul este un producator global de echipamente originale, cu expertiza de varf nu doar in design-ul stergatoarelor, ci si in domeniul retetelor de materiale. Reteta de cauciuc natural, prezenta in lamelele Easyvision, este foarte rezistenta la crapare si degradare din cauza razelor ultraviolete si nu lasa depuneri de ceara pe parbriz. Din perspectiva designului, ne bazam pe expertiza Federal-Mogul in domeniul echipamentelor originale, pentru a oferi un flexor asimetric care sa asigure un contact bun cu parbrizul in toate conditiile. Tehnologia VGS de la Champion reprezinta un progres semnificativ nu doar in reducerea numarului de coduri, ci si in capacitatea sa
de a ajusta forta de apasare asupra lamelei in functie de viteza vantului. Iar in final, am ales sa nu sub-contractam fabricatia acestui produs important catre un tert producator mai ieftin - lamelele Easyvision sunt fabricate conform standardelor stricte de calitate ale Federal-Mogul, in propriile noastre facilitati. Controland fiecare etapa din procesul de dezvoltare, am putut sa identificam punctele de eficienta care ajuta gama Easyvision sa fie nu doar foarte competitiva in privinta costului, ci sa fie si un produs performant.
I. Implicarea Federal-Mogul in productia de echipamente originale joaca un rol in dezvoltarea liniei de produse Champion Easyvision?
R. In ultimii ani, Federal-Mogul a revolutionat categoria de stergatoare din perspectiva echipamentului original, devenind liderul in design inovator de stergatoare. Un singur exemplu: sistemul de conectare Federal-Mogul Bayonet (baioneta) pentru stergatoare plate a avut un mare succes la introducerea sa, astfel incat producatorii de vehicule le-au solicitat celorlalti producatori de stergatoare sa adopte sistemul nostru. Succesul enorm al acestui design in randul producatorilor de vehicule a avut drept rezultat o crestere a ponderii acestui tip de conector de la zero, acum sase ani, la 44% in acest an. Acest succes nu a ramas neobservat, si recent am primit premiul de renume mondial Automotive News 2010 pentru inovatie in productie. Cota noastra de piata in categoria stergatoarelor plate creste intr-un ritm foarte rapid drept rezultat al expertizei noastre in domeniul materialelor si al design ului. Aceleasi resurse investite in cercetare si dezvoltare care au antrenat succesul nostru la nivel de echipamente originale au fost utilizate si pentru a dezvolta ambele programe de stergatoare plate destinate pietii Aftermarket, Champion Contact si Champion Easyvision.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Octombrie 2010