Chevrolet da unda verde pentru producerea celui mai mare bust de otel din Elvetia

Chevrolet da unda verde pentru producerea celui mai mare bust de otel din Elvetia
Prima piesa a bustului abstract al lui Louis Chevrolet, faimosul inginer si pilot, a fost produsa intr-o turnatorie taiwaneza specializata in proiecte artistice. Odata finalizata, opera de arta masiva va fi expediata catre La Chaux-de-Fonds, Elvetia, acolo unde in 1878 s-a nascut cofondatorul marcii de autovehicule Chevrolet.
Distribuie pe Facebook
"Suntem incantati sa vedem ca aceasta idee fascinanta prinde contur", a declarat Susan Docherty, Presedinte si Director General al Chevrolet Europe. "Louis Chevrolet a fost un inginer talentat pasionat de cursele auto. Aceasta opera de referinta va duce mai departe entuziasmul si ingeniozitatea acestuia, care continua sa inspire multe persoane si in prezent", a adaugat Docherty.
Avand o inaltime de cinci metri, sculptura impresionanta este pe punctul de a deveni cel mai mare bust de otel din Elvetia. Aceasta va fi alcatuita din 71 de piese din otel inoxidabil turnat si va fi slefuita manual, conferindu-i o suprafata extrem de uniforma si foarte stralucitoare. Creatorul acesteia este artistul elvetian Christian Gonzenbach, al carui design a fost ales dintre patru proiecte foarte inspirate, de catre un juriu international, in cadrul unui concurs desfasurat la inceputul acestui an. Opera de arta incheie o serie de initiative care au marcat in 2011 o suta de ani de la infiintarea marcii Chevrolet, care ocupa locul patru in lume.
Bustul de zece tone este turnat si sudat intr-o turnatorie din Taipei, capitala statului Taiwan. "Avand in vedere anvergura proiectului, mi-am dat seama ca trebuie sa gandesc liber in ceea ce priveste gasirea executantilor specializati", a declarat artistul Christian Gonzenbach. "Turnarea otelului inoxidabil poate fi un proces complicat si, la fel ca Louis Chevrolet, caut modalitati de lucru inovatoare", a adaugat acesta.
Odata cu finalizarea proiectului si transportul acestuia spre Elvetia, opera de arta ii va reveni orasului natal al lui Louis Chevrolet, La Chaux-de-Fonds, aflat in patrimoniul international UNESCO si o capitala a ceasurilor elvetiene. Blaise Cendrars, romancier din secolul al XIX-lea si Le Corbusier, arhitect si proiectant renumit, sunt alte doua personalitati celebre nascute in La Chaux-de-Fonds.

Opera de arta pentru Centenarul Chevrolet va deveni una dintre principalele atractii turistice din La Chaux-de-Fond si va fi ridicata in "Parc de l'Ouest", amplasat central.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Octombrie 2012