Chevrolet sarbatoreste 101 ani de istorie

Chevrolet sarbatoreste 101 ani de istorie
Louis Chevrolet si William C. Durant au pus impreuna bazele companiei Chevrolet Motor Company la data de 3 noiembrie 1911. Ca multi alti inventatori si pionieri, Louis Chevrolet (1878-1941), pilot de curse si designer de autovehicule, reprezinta o provocare pentru orice istoric sau biograf. Despre Chevrolet si viata acestuia exista multe mituri si legende, cert este ca marca lansata de acesta este in prezent cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, cu vanzari anuale de peste patru milioane de autovehicule in peste 140 tari.
Distribuie pe Facebook
Chevrolet este a patra marca auto ca marime din lume in ceea ce priveste vanzarile si, de asemenea, una dintre marcile cu cea mai rapida crestere la nivel international.
Chevrolet in Europa.

Primul Chevrolet "European", un model de camion, a fost asamblat la Copenhaga, la 7 ianuarie 1924. Pana in 1951, filiala daneza infiintata in 1923 sub denumirea de General Motors International A/S a scos de pe linia de productie 122.737 modele Chevrolet, aproximativ jumatate dintre acestea (58.894) fiind autoturisme.

In Germania, modelele Chevrolet au fost asamblate in fabricile din Berlin-Wittenau si Berlin-Borsigwalde. In septembrie 1927, autovehiculul Chevrolet cu numarul 5.000 produs in Germania a iesit de pe linia de productie. Capacitatea de productie a fost marita la aproximativ 2.000 de unitati pe luna in 1929. Din nefericire, la inceputul Marii Crize Economice (1929-1933) vanzarile au scazut drastic in toate sectoarele. Ca urmare a contextului economic nefavorabil, la 31 octombrie 1931, s-a decis suspendarea activitatii de productie, General Motors continuand productia si vanzarea in Europa a altor marci din portofoliu.

In toamna anului 2002, General Motors achizitioneaza active importante ale grupului coreean Daewoo Motors, aflat intr-o situatie financiara dificila. Chevrolet reintra in Europa in 2005, prin preluarea modelelor Daewoo si vanzarea acestora sub sigla Chevrolet. Aceasta a fost o perioada de tranzitie, pana la producerea modelelor globale Chevrolet.

Dupa definitivarea achizitiei, GM a infiintat o noua companie cu denumirea GM Daewoo Auto & Technology (GM DAT), cu unitati de productie in Coreea si Vietnam si centrul de dezvoltare tehnica si design din Bupyeong.

Dupa achizitia fabricii Daewoo de catre GM, a inceput retehnologizarea acesteia in vederea productiei noilor modele globale Chevrolet. Toate fabricile Chevrolet, implicit GM DAT, implementeaza Sistemul Global de productie al grupului GM (GMS). Toate fabricile GM folosesc tehnologii de ultima generatie si se supun acelorasi reguli GM, avandu-se in vedere respectul fata de angajati, implicarea oamenilor, necesitatile de standardizare, livrarea la timp a componentelor, reducerea cantitatii de deseuri si imbunatatirea continua a procesului de productie.

Primul model global produs de GM (inlcusiv GMDAT) a fost Chevrolet Cruze lansat in 2009. Cruze a devenit la scurt timp de la lansare, cel mai bine vandut model Chevrolet in toata cu lumea. Incepand cu acest model, toate noile modele Chevrolet lansate in Europa au fost dezvoltate pe platforme globale precum Gamma, Delta, Epsilon.

Autovehiculele Chevrolet vandute in prezent in Europa sunt dezvoltate la Centrele internationale de design si proiectare ale GM din America de Nord, Europa si Asia si fabricate in S.U.A., Canada, Coreea, si Rusia.

In ultimii trei ani Chevrolet a lansat in Europa 10 noi modele, toate obtinand rezultate excelente la testele euro NCAP, fiind printre cele mai sigure masini din segmentele din care fac parte.

In prezent, gama Chevrolet destinata pietei europene cuprinde modele care acopera peste 60% din segmente: autovehiculul mini de oras Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan si hatchback, modelul compact Cruze sedan, hatchback si station wagon, modelul sedan de clasa medie Malibu, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro si Corvette, precum si Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. In 2013 Chevrolet va lansa un SUV de clasa mica, modelul Trax.

Cele mai importante momente din istoria globala a marcii Chevrolet le regasiti: aici si 101 momente importante din istoria Chevrolet.
Despre Chevrolet
Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, cu vanzari anuale de peste patru milioane de autovehicule in peste 140 de tari. Este cea de-a patra marca auto internationala in materie de vanzari si, de asemenea, una din marcile cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Autovehiculele Chevrolet imbina designul avangardist cu performanta, inovatia si caracterul practic. Acestea ofera un raport calitate-pret excelent. Infiintata in anul 1911 in S.U.A. de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca si-a aniversat centenarul in 2011. In Europa, marca a fost relansata in 2005. In Europa Centrala si de Vest, marca este reprezentata de o retea formata din 2.500 de centre de vanzari si service. Gama Chevrolet destinata pietei europene cuprinde autovehiculul de oras Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan si hatchback, modelul compact Cruze sedan, hatchback si station wagon, modelul sedan de clasa medie Malibu, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro si Corvette, precum si Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. In 2012 Chevrolet lanseaza modelul Cruze station wagon si modelul sedan de clasa medie Malibu. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet accesand http://www.chevrolet.ro/ sau Media Chevrolet Romania .
Distribuie pe Facebook
mai multe