Chinezii lovesc din nou. Afla aici care este cel mai recent model copiat de un constructor asiatic

Chinezii lovesc din nou. Afla aici care este cel mai recent model copiat de un constructor asiatic
  • Volkswagen-ul Tiguan a fost copiat de chinezii de la Zotye
  • Modelul chinezesc a fost botezat Damai X7
  • Acesta copiaza pana in cel mai mic detaliu SUV-ul german, mai ales din partea posterioara
Distribuie pe Facebook

Nici bine nu a fost lansat ca producatorul chinez de automobile Zotye a si copiat deja noul Volkswagen Tiguan.

Printre altele, chinezii sunt recunoscuti pentru faptul ca pot copia orice. De la ceasuri, la imbracaminte, si pana la automobile. Muzele preferate de acestia sunt modelele constructorilor europeni, ca sunt ele limuzine, decapotabile sau SUV-uri.

Constructorul chinez Zotye este as cand vine vorba de asa ceva. Dupa ce au copiat cu succes, pana in cel mai mic detaliu, modele precum Audi Q3, vechiul Tiguan, Audi Q5 sau Porsche Macan, asiaticii revin acum cu Damai X7, un autoturism identic cu noul Volkswagen Tiguan.

Zotye Damai X7

Abia lansat in Europa, SUV-ul german a inspirat design-ul crossover-ului chinezesc, mai ales in partea posterioara unde stopurile au aceeasi forma. In partea frontala, oamenii de creatie ai constructorului Zotye aveau altceva mai bun de facut decat sa deseneze ceva nou, asa ca s-au gandit sa imprumute ceva si de la Tiguan, si de la prototipul CrossBlue Coupe.

Zotye Damai X7

Nu doar nemtii se lovesc de atacul clonelor, ci si cei de la Land Rover care nu demult i-au dat in judecata pe chinezii de la Jianling Motors care au copiat modelul Evoque si l-au vandut sub denumirea de Landwind X7.

Mai mult de atat, englezii au cerut ca procesul sa se judece in China, o miscare despre care specialistii spunea atunci ca este foarte curajoasa. Dar, cum era de asteptat, la scurt timp dupa actiunea in judecata, Oficiul de Patente si Marci din China a respins cererea de patent pentru modelul Evoque.

Motivul a fost faptul ca design-ul masinii a fost afisat pe alte piete inainte de inregistrarea cererii. Foarte amuzant este faptul ca aceasta autoritate a invalidat in acelasi timp si cererea celor de la Jiangling, pe motiv ca modelul Landwind X7 seamana izbitor cu Range Rover-ul Evoque.

Distribuie pe Facebook
mai multe