Chrysler- Faliment sigur

Chrysler- Faliment sigur
Foarte pe scurt si la subiect, discutiile dintre autoritatile americane si creditorii Chrysler, pentru reducerea imensei datorii a constructorului confruntat cu grave probleme financiare, au esuat, in aceste conditii falimentul companiei devenind tot mai sigur.
Distribuie pe Facebook

"Toate piesele sunt la locul lor pentru un proces rapid de faliment , probabil de doar cateva saptamni", au afirmat surse care stiu ce se petrece.


Potrivit acelorasi oameni informati, Trezoreria SUA ar fi propus creditorilor (45 la numar) producatorului auto aproximativ 2,25 miliarde dolari in bani lichizi pentru a accepta sa abandoneze creante de 6,9 miliarde dolari pe care le detin la Chrysler.


Istoria s-a petrecut astfel sub ochii nostri astfel:Banca JP Morgan Chase, reprezentantul grupului de creditori, din care mai fac parte si Goldman Sachs Group, Morgan Stanley si Citigroup, a acordat 90 de minute celorlalte banci si fonduri de investitii pentru a vota propunerea. Rezultatul a fost ca un numar important de fonduri au votat mpotriva.


La bancile mari, Chrysler are datorii de peste patru miliarde de dolari, bani care au prioritate la plata in caz de faliment. Compania a primit pana acum imprumuturi de patru miliarde de dolari, dar Obama a stabilit data de 30 aprilie pana la care al treilea mare constructor auto american poate prezenta un plan viabil de afaceri, acesta fiind pe cale de a incheia o alianta cu Fiat, ultima lui speranta de a se salva.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Aprilie 2009