Chrysler intra in faliment

Chrysler intra in faliment
Daca zilele trecute scriam despre nemultumirile presedintelui Fiat in legatura cu refuzul sindicatelor Chrysler de a recurge la taierea cheltuielilor, astazi plusam si anuntam ca producatorul american intra sub protectia legii falimentului.
Distribuie pe Facebook

Daca americanii nu se inteleg cu italienii, pana la 30 aprilie, Trezoreria va bloca finantarea constructorului auto american, decizie care ar impinge compania catre faliment.


Asa cum anuntam ieri, Fiat va depune marti pe masa celor de la General Motors documentatia in care si anunta intentiile de preluare a companiei germane Opel, cea mai importanta divizie europeana a grupului american GM. Incheierea unei astfel de tranzactii ar transforma Fiat intr-un jucator major la nivel mondial, cu un rol important in restructurarea celor doi giganti auto din SUA aflati in dificultate. Iata ce face criza. Acum ceva timp, Berlusconi se chinuia sa vanda falimentara companie aeriana italiana Alitalia si acum tot o firma din Italia ar parea ca este solutia celor mai mari probleme americane.


Ziarele The New York Times si The Wall Street Journal au publicat, anterior, informatii conform carora planurile de faliment pregatite de Chrysler ar putea implica o solicitare de protectie inca de saptamana viitoare, pentru a permite Fiat sa beneficieze de un parteneriat numai cu operatiunile si activele performante ale companiei americane.


GM, pe de alta parte, trebuie sa finalizeze procedurile de restructurare pana la 1 iunie, cu ajutorul unor fonduri guvernamentale suplimentare de cinci miliarde de dolari, in caz contrar urmand sa intre in faliment.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2009