Cica jocurile cu masini pe calculator te fac un sofer mai bun in viata reala. Asa sa fie oare?

Cica jocurile cu masini pe calculator te fac un sofer mai bun in viata reala. Asa sa fie oare?
  • Subiectii s-au jucat pana la 10 ore/saptamana
  • Se imbunatateste timpul de reactie
Distribuie pe Facebook

Asa cum se spune in ultimii ani, "UN STUDIU" ne arata ca jocurile pe calculator te-ar putea face un sofer mai bun. Asta sustin niste americani convinsi ca daca esti copil si te joci pe calculator, atunci cand o sa iei permisul o sa fii mult mai bun decat un alt proaspat sofer care nu s-a jucat...

Daca pana acum considerai jocurile pe calculator un moft si o prostie care strica ochii si il face pe copil sa piarda vremea, iata ca, in anumite situatii, se dovedesc a fi chiar benefice. Este rezultatul unui studiu realizat de Universitatea din New York care a spus ca simulatoarele auto imbunatatesc timpul de reactie al persoanei, asadar ea devine mai buna in traficul real ca sofer.

Nu este neaparat vorba de jocuri doar cu masini, ci pot fi si jocuri de strategie sau first-person shooter, pentru ca si acestea imbunatatesc controlul oamenilor la volan si cresc coordonarea dintre ochi si maini. Adica timpul de reactie scade si jucatorul-sofer este mai alert si atent la tot ce se petrece in jurul sau.

Pentru a face acest studiu, cercetatorii americani au pus la treaba mai multi jucatori tineri. Acestia au fost indemnati sa se joace de la 5 la 10 ore pe saptamana, vreme de 6 luni. Ulterior, cei care s-au jucat au fost pusi la niste teste, fata in fata cu un grup format din oameni care nu s-au jucat pe calculator. Cei care au jucat jocuri cu masini sau s-au impuscat de zor virtual au reusit sa tina traiectoria mai bine in cazul unui vant lateral puternic, in timp ce persoanele care nu s-au jucat deloc au pierdut controlul.

Niciun studiu, ci doar o parere personala, mai spune ca cei care se joaca Carmageddon si Pokemon GO nu vor obtine niciodata permisul de conducere. Deoarece, cu fiecare minut in plus de vanatoare pokemoni, moare cate un neuron... Asa se spune, asa umbla vorba prin targ, dar se pare ca este adevarat.

Tu ce parere ai despre legatura dintre jocuri si conducere?


Sursa: MOTOR1
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 August 2016