Cifrele care anunta oficial sfarsitul motorului diesel

Cifrele care anunta oficial sfarsitul motorului diesel
  • Cota de piata a masinilor diesel continua sa scada
  • Anuntul a fost facut de Agentia Internationala pentru Energie
  • In primele sase luni, aceasta a coborat pana la 36.5%
Distribuie pe Facebook

Cererea pentru masinile cu propulsoare pe motorina continua sa scada in Europa, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie.

Candva prima optiune in topul preferintelor clientului european, motorul diesel nu mai reuseste zilele acestea sa atraga nici macar patru din zece cumparatori.

Este concluzia celui mai recent studiu al Agentiei Internationale pentru Energie, care anunta o noua scadere pentru masinile cu propulsoare pe motorina.

In prima jumatate a lui 2018, cota de piata a motorului diesel a coborat pana la 36.5 de procente - fata de 42.5%, cat inregistra in primele sase luni din 2017.

De vina pentru aceasta situatie sunt vanzarile inregistrate de masinile cu propulsoare pe motorina, in scadere cu 16 procente la nivelul blocului european.

Situatia este si mai dramatica in Marea Britanie, acolo unde cererea pentru motorul diesel s-a prabusit de-a binelea, numarul livrarilor coborand cu 30%.

Vesti proaste vin si din Germania, comenzile pentru masinile cu propulsoare pe motorina adunand in primele sase luni ale lui 2018 doar 31.1% din total.

Scaderea interesului pentru motorul diesel a lovit inclusiv in industria petroliera, vanzarile acestui carburant coborand in august cu 115.000 de barili pe zi.

Pentru ca peisajul apocaliptic sa fie complet, mai multe metropole din Europa pregatesc proiecte de interzicere a masinilor cu propulsoare pe motorina.

Asadar, motorul diesel se apropie incet, dar sigur de sfarsitul carierei sale, declinul incepand in 2015 - odata cu celebrul scandal Dieselgate provocat de VW.

Distribuie pe Facebook
mai multe