Cine ar fi crezut? Noua masina de performanta de la Ford e incaltata cu anvelope originale Mercedes-Benz

Cine ar fi crezut? Noua masina de performanta de la Ford e incaltata cu anvelope originale Mercedes-Benz
  • Noul Ford Explorer ST este disponibil optional cu anvelope de vara
  • Vorbim despre cauciucuri Michelin in dimensiunea 275/45R-21
  • Pneurile in cauza sunt dezvoltate alaturi de inginerii Mercedes-Benz
Distribuie pe Facebook

Sub capota, automobilul companiei de peste Ocean ofera un benzinar cu sase cilindri in V si doua turbine, capabil sa produca undeva in jurul a 400 CP.

Lansata pe piata chiar la inceputul acestui an, in cadrul Salonului Auto International Nord-American de la Detroit, cea de-a sasea generatie a modelului Ford Explorer este disponibila la vanzare inclusiv intr-o versiune de inalta performanta. Comercializata sub indicativul ST, prima astfel de varianta din istoria SUV-ului american gazduieste in compartimentul motor un V6 din seria EcoBoost, de trei litri si 400 CP.

O cutie automata cu zece rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala completeaza fisa cu specificatii tehnice prezenta in cazul de fata, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu ar trebui sa dureze mai mult de cinci secunde.

Din punct de vedere estetic, primul Explorer ST din istora Ford vine cu spoilere fata si spate agresiv stilizate, plus praguri laterale proeminente si jante din aliaj de dimensiuni generoase. Alte detalii specifice SUV-ului american de inalta performanta includ evacuare cvadrupla si eleron pentru plafon, la care se adauga un volan multifunctional cu parte inferioara plata si o pereche de scaune fata cu suport lateral marit.

In ceea ce priveste echiparea standard, ei bine... blocurile optice cu tehnologie LED, climatizarea automata cu reglare a temperaturii pe trei zone sau sistemul audio de la Bang & Olufsen reprezinta doar cateva dintre dotarile oferite fara costuri suplimentare.

Acum, daca vine vorba despre lista cu optionale, printre elementele pe care cumparatorii noului Ford Explorer ST vor trebui sa le achite separat se numara si un set de anvelope de vara in dimensiunea 275/45R-21. Spre surprinderea clientilor care au optat pentru componenta respectiva, pneurile SUV-ului american de inalta performanta vin inscriptionate - aproape invizibil, ce este drept - cu un logo MO.

Explicatia: cauciucurile in cauza, singurele de la Michelin care indeplineau cerintele companiei de peste Ocean, au fost dezvoltate in colaborare cu inginerii Mercedes-Benz (MO = Mercedes Original), pentru a pune in valoare calitatile modelului GLE43 AMG Coupe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2019