Circulatia pe Transalpina a fost redeschisa oficial

Circulatia pe Transalpina a fost redeschisa oficial
  • Circulatia pe Transalpina a fost redeschisa oficial
  • Soferii trebuie sa respecte o limita de viteza de 30 km/h
  • Accesul pe timpul noptii a fost interzis
Distribuie pe Facebook

Cei care planuiesc sa viziteze cea mai inalta sosea a Romaniei au insa de respectat cateva reguli extrem de stricte, precum rularea cu o viteza maxima de 30 kilometri pe ora.

Dupa saptamani si luni intregi de asteptare, Transalpina si-a deschis din nou "portile" pentru vizitatori. Circulatia rutiera pe cea mai inalta sosea a Romaniei se va face insa in regim de santier, astfel ca soferii au de luat in considerare cateva restricii legate de greutate si viteza.

Intr-o alta ordine de idei, doar automobilele cu o masa de pana la 3.5 tone vor putea rula pe drumul care strabate muntii la o altitudine de peste 2.000 de metri. Apoi, soferii sunt nevoiti sa respecte o limita de 30 de kilometri pe ora...

... pentru ca, intr-un final, Transalpina sa-si intampine vizitatorii si cu un program de functionare. Asadar, pentru cei interesati sa admire peisajul de la nivelul norilor, 7:00 - 19:00 este intervalul in care se va putea rula pe cea mai inalta sosea a Romaniei. Accesul pe timpul noptii este interzis.

Circulatia rutiera pe drumul care strabate muntii la o altitudine de peste 2.000 de metri va ramane deschisa pana la mijlocul lunii octombrie, atunci cand la munte se vor asterne primele zapezi. Turistii nu au pierdut insa vremea si au iesit in plimbare chiar din acest weekend.

VIDEO: Stirile PROTV

Distribuie pe Facebook
mai multe