CNADNR aduce noi vesti despre rovinieta si taxa de pod. Nu, nu le scoate

CNADNR aduce noi vesti despre rovinieta si taxa de pod. Nu, nu le scoate
  • CNADNR lucreaza la un sistem care va permite soferilor sa plateasca rovinieta si taxa de pod online
  • Compania nationala se asteapta la incasari anuale de 8,77 milioane lei fara TVA
  • Momentan soferii pot achita aceste doua taxe prin SMS, online prin aplicatii puse la dispozitie de unele banci sau cash
Distribuie pe Facebook

Pentru cititorii care si-au tinut respiratia putin la citirea titlului, ar fi bine sa incepeti sa respirati din nou, deoarece CNADNR lucreaza, de fapt, la un sistem care va permite soferilor sa plateasca cele doua taxe, cu cardul, direct pe site-ul companiei.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale doreste sa intre in secolul 21, cel putin cu modalitatile de plata, daca nu si cu drumurile, iar in acest sens organizeaza o licitatie pentru achizitionarea unui sistem electronic ce va permite soferilor sa plateasca online, cu cardul, direct pe site-ul companiei, taxa de rovinieta si de pod.

In caietul de sarcini se arata ca "Obiectivul general al proiectului il reprezinta achizitia unei solutii de procesare a platilor in mod electronic pentru incasarea tarifelor specifice (rovinieta, peaj) asigurand un nivel ridicat in ceea ce priveste criteriile de securitate, disponibiliate, usurinta in utilizare si remedierea in cel mai scurt timp a incidentelor aparute in procesarea platilor pe toata durata contractului."

CNADNR a facut chiar si un studiu in acest caz, iar rezultatele au aratat ca odata cu introducerea noului sistem vor fi inregistrate in medie 5.850 de tranzactii pe luna, cu o valoarea medie de 125 de lei fara TVA. La nivelul unui an, compania nationala se asteapta la incasari anuale de 8,77 milioane lei fara TVA care, la cursul actual de schimb valutar, inseamna undeva la 2 milioane de euro.

Momentan, soferii pot achita aceste doua taxe prin SMS, online prin aplicatii puse la dispozitie de unele banci, in numerar sau cu cardul la anumite benzinarii ori cash la statia de taxare de la Fetesti.

Aceasta veste vine la putin timp dupa ce Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a anuntat ca va majora preturile rovinietelor pentru masini cu masa mai mare de 3.5 tone si dupa episodul mai putin placut de dinainte de Paste.

Atunci, sistemul electronic de plata s-a blocat, iar soferii nu au mai putut plati aceste taxe, nu ca ar fi deranjat pe cineva. Cum este si normal, cei prinsi ca au trecut podul fara a plati taxa sau fara rovinieta pe perioada nefunctionarii sistemului nu au fost amendati.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2016