CNAIR a publicat primele imagini din timpul lucrarilor care au inchis Valea Oltului

CNAIR a publicat primele imagini din timpul lucrarilor care au inchis Valea Oltului
In timpul operatiunilor au cazut pe carosabil cantitati semnificative de pietre si masa lemnoasa, au anuntat autoritatile.
Distribuie pe Facebook

La inceputul primei zile a lucrarilor de defrisare a versantului aflat in zona de protectie a DN7 de pe Valea Oltului au fost deschise 5 puncte de lucru (coridoare) din totalul celor 8 necesare.

Antreprenorul este mobilizat in teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 4 incarcatoare grele, mai multe autobasculante si 3 echipe specializate in taierea masei lemnoase de pe versant.

Desi lucrarile se fac la baza versantului, au aparut deja caderi de bolovani si material lemnos pe partea carosabila. Acestea vor fi din ce in ce mai dese si mai mari cantitativ odata cu avansarea lucrarilor care nu puteau fi executate sub trafic fara a pune in pericol viata celor care ar fi tranzitat aceasta zona, dezvaluia CNAIR in cursul dupa-amiezii zilei de luni.

Lucrarile de defrisare care au inceput astazi au avut ca scop inclusiv asigurarea unor trasee la parcelele de padure de pe zonele inalte ale versantului.

Pana in acest moment au fost deja taiati peste 800 de arbori din cei aproximativ 20.000 de pe acest sector.

In timpul operatiunilor au cazut pe carosabil cantitati semnificative de pietre si masa lemnoasa.

Acestea au fost indepartate pentru punerea in siguranta a drumului, astfel incat utilajele si autovehiculele sa poata circula in perioadele temporare de timp stabilite pe timpul zilei (orele 7.30 - 8.00 si orele 16.30 - 17.00).

Inainte de deschiderea circulatiei pe timpul noptii (orele 20.00 - 06.00), antreprenorul va lua masuri de asigurare a zonelor defrisate si de punere in siguranta a drumului, au mai precizat autoritatile.

Distribuie pe Facebook
mai multe