COD PORTOCALIU DE NINSORI in Bucuresti si in toata partea de sud-est a Romaniei

COD PORTOCALIU DE NINSORI in Bucuresti si in toata partea de sud-est a Romaniei
  • Cod galben in centrul tarii
  • Cod portocaliu in partea de sud-est a tarii
  • Avertizarea tine de sambata pana duminica
Distribuie pe Facebook

Cine credea ca poate sa scape usor fara sa-si monteze anvelopele de iarna, sa se mai gandeasca! Zapada care a fost acum vreo doua saptamani se pare ca e o gluma fata de ceea ce urmeaza sa vina in acest sfarsit de saptamana. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat un cod portocaliu de ninsori pentru zona capitalei.

Intervalul : 16 ianuarie, ora 20 – 17 ianuarie, ora 20
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

Harta cod portocaliu

COD PORTOCALIU

În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

Notă: În celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi, în general, de 35..45 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

INFO: ANM

Foto: DragosAsaftei.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe