Compania care vinde cel mai rapid automobil diesel din lume vrea sa renunte la toate propulsoarele pe motorina

Compania care vinde cel mai rapid automobil diesel din lume vrea sa renunte la toate propulsoarele pe motorina
  • Porsche renunta definitiv la motoarele diesel
  • Germanii anunta investitii uriase in propulsiile alternative
  • Primul model complet electric se lanseaza anul viitor
Distribuie pe Facebook

Intre timp, celebra versiune de motorizare Panamera 4S Diesel a disparut din configuratorul oferit de Porsche Germania pe propriul sau website.

Chiar daca au trecut trei ani de cand compania Volkswagen a fost prinsa manipuland testele de emisii si consum, scandalul Dieselgate continua sa influenteze si in ziua de astazi modul in care producatorii de automobile privesc inspre viitor.

O mare influenta asupra deciziilor luate in consiliile de administratie au la baza inclusiv comenzile venite din partea cumparatorilor, iar multi dintre constructorii de masini se confrunta in prezent cu o scadere in ceea ce priveste modelele pe motorina.

In cazul companiei Porsche, automobilele comercializate alaturi de un propulsor diesel au reprezentat anul trecut, la nivel global, numai 12% din totalul cererilor, astfel ca producatorul a renuntat complet la aceste versiuni de motorizare din februarie 2018.

Totodata, un nou anunt oficial - publicat nu mai devreme de sfarsitul saptamanii trecute - vorbeste despre cum modelele hibride castiga tot mai mult teren, 63% dintre exemplare Panamera vandute in Europa fiind insotite de cate un motor electric.

Drept urmare, faptul ca Porsche a luat decizia de a renunta definitiv la motoarele pe motorina, preferand sa se concentreze in schimb pe sistemele alternative, ei bine... nu ar trebui sa fie niciun fel de surpriza pentru nimeni, ci doar un aspect oarecum previzibil.

Ultimul comunicat de presa in acest sens aduce in discutie si o strategie solida pentru motorizarile viitorului, compania avand de gand sa bifeze pana in 2022 o investitie de sase miliarde de euro in sistemele de propulsie alternativa: electrice, dar si hibride.

Reamintim, totodata, si de lansarea iminenta a primului Porsche pe baterii, modelul Taycan fiind asteptat in showroom-urile din intreaga lume incepand cu anul 2019, alaturi de doua motoare, peste 600 de cai putere si care ar putea depasi 500 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Septembrie 2018