Compania care vrea sa scoata mirosul de masina noua din... masinile noi

Compania care vrea sa scoata mirosul de masina noua din... masinile noi
  • Ford vrea sa scoata mirosul de masina noua din masinile noi
  • Un prim patent in acest sens a fost deja depus
  • Masura ar putea viza doar automobilele vandute in China
Distribuie pe Facebook

Decizia a fost luat dupa ce un studiu realizat de J.D. Power a scos la iveala ca mai mult de 10% din clienti s-au plans de acest... miros.

Cu toate ca va fi mult mai costisitor - cel putin in prima faza, procesul de achizitie a unei masini noi are si cateva avantaje greu de combatut. Faptul ca poti alege chiar tu culoarea caroseriei sau dotarile care sa te insoteasca la drum lung... ei bine, reprezinta numai cateva exemple in acest sens.

Un alt argument irefutabil consta, evident, in garantia de pana la sapte ani oferita de producator. Ori cu un automobil la mana a doua risti, mai ales atunci cand nu stii dupa care eventuale probleme sa te uiti la cumparare.

Mirosul de masina este, la randul lui, un alt element care face parte din "farmecul" specific... masinilor noi. Un avantaj pentru unii, un dezavantaj pentru altii, acesta ar putea disparea in urmatoarea perioada de timp daca americanii de la Ford vor tine cont de concluziile unui studiu realizat de J.D. Power.

Peste 10% dintre clientii din China s-au plans de respectivul miros, astfel ca inginerii companiei cauta acum solutii pentru a rezolva problema in cauza. Exista deja un prim patent depus la Oficiul pentru Inventii si Marci din SUA.

In documentul obtinut de presa de peste Ocean se specifica o metoda care cuprinde mai multe procese diferite, precum parcarea automobilului in soare, craparea geamurilor laterale si, eventual, pornirea motorului, a incalzirii, dar si ventilatiei. Toate procesele vor fi rulate aparent autonom.

Din cauza ultimului indiciu a luat nastere si ipoteza ca tehnologia cu pricina nu va ajunge chiar pe masinile pe care Ford le vinde astazi, ci va fi livrata odata cu automobilele capabile sa se conduca singure, care vor fi lansate in viitor.

Oricare ar fi adevarul, timpul ne va spune. Inclusiv daca mirosul de masina noua va disparea doar de pe masinile noi comercializate in China sau daca aceasta decizie va afecta si acele Ford-uri destinate pietei auto din Europa, de exemplu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Noiembrie 2018