Compensatiile pentru europenii afectati de Dieselgate nu vor fi aceleasi ca si in SUA, a declarat seful Volkswagen

Compensatiile pentru europenii afectati de Dieselgate nu vor fi aceleasi ca si in SUA, a declarat seful Volkswagen
  • Seful Volkswagen a declarat oficial ca acordul incheiat cu SUA nu se va repeta in Europa
  • Motivul principal ar fi ca aceleasi compensatii sunt neadecvate si imposibile din punct de vedere financiar
  • La 9 luni de la izbucnirea Dieselgate, constructorul german a fost de acord cu plata a 14.7 miliarde de dolari sub forma de compensatii in SUA
Distribuie pe Facebook

Compensatiile pentru europenii afectati de Dieselgate nu vor fi aceleasi ca si in SUA, a declarat seful Volkswagen.

La 9 luni de la declansarea scandalului emisiilor, Volkswagen a ajuns la un acord cu autoritatile americane si cu proprietarii afectati de Dieselgate. In urma acestuia, nemtii urmeaza sa plateasca in total 14.7 miliarde de dolari pentru a indrepta lucrurile peste ocean.

Din acestia, 2.7 miliarde de dolari ar urma sa fie platiti pentru atenuarea impactului asupra mediului inconjurator, 2 miliarde vor fi investiti in mai multe initiative menite sa incurajeze folosirea vehiculelor cu zero emisii in SUA, iar 10.033 de miliarde vor fi folositi pentru raspumpararea vehiculelor afectate.

La scurt timp dupa aflarea vestii, comisarul european pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM, Elzbieta Bienkowska, a iesit la rampa spunand ca ar fi incorect ca producatorul din Wolfsburg sa ii trateze diferit pe consumatorii europeni din cauza unui sistem juridic diferit.

Intr-un final, Mueller a confirmat oficial ca acest lucru nu se va intampla, din simplul motiv ca un acord similar ar fi neadecvat si imposibil din punct de vedere financiar. "Avem o situatie diferita aici. Nu trebuie sa fii matematician pentru a realiza ca o compensatie la un nivel ridicat arbitrar ar distruge Volkswagen," a declarat acesta.

"In SUA, limitele privind emisiile poluante sunt mai stricte, ceea ce face mai complicata repararea autovehiculelor. Iar participarea la programul de rascumparare este voluntara, ceea ce nu este cazul in Germania, de exemplu," a incheiat seful Volkswagen.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Iulie 2016